Borsada Deprem: Sert Düştü (Devre Kesici Nedir , Kaç Dakika?)

Son dakika haberi: Borsa'da deprem oldu. Borsada işlemin başlamasının ardından sert düşüş görüldü.

Borsada Deprem: Sert Düştü (Devre Kesici Nedir , Kaç Dakika?)

Son dakika haberi: Borsada deprem.

Son dakika haberi: Dolar ve altında yaşanan hareketliliğin ardından borsa da yeni haftaya depremle başladı. Saat 9.55 'te piyasaların açılması ve borsada işlemlerin başlaması ile birlikte Borsa İstanbul'da sert düşüş görüldü. 

AÇIKLAMA

Borsada yaşanan düşüş sonrası devre kesici uygulamasının geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Saat 09:55:15 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur." denildi.

Geçen hafta1531 seviyesinden kapatan Borsa İstanbul 100 endeksinde bugün sert düşüş görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre Borsa İstanbul yüzde 6.65 'lik düşüş ile 1427'ye geriledi. İşte resmi verilere göre borsada son durum:

DEVRE KESİCİ

Borsa'da yaşanan düşüşün ardından Borsa İstanbul 'da devre kesici alındı. Yarım saatliğine işlemler durduruldu. Saat 9.55'te gelen devre kesici saat 10.25'e kadar sürecek.

DOLARDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son verilere göre dolar 7,85 TL'den işlem görüyor.

ALTIN FİYATINDA SON DURUM

Gelen son verilere göre altın 437 TL seviyesinden işlem görüyor.