Borsa Yatırımcıları Dikkat! Bu Hafta 4 Yeni Halka Arz Gerçekleşiyor

Borsa İstanbul’da bu hafta 4 yeni halka arz gerçekleşecek. 6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek halka arzların tamamı eşit dağıtım usulüyle yapılacak.

Borsa Yatırımcıları Dikkat! Bu Hafta 4 Yeni Halka Arz Gerçekleşiyor

Halka arz takvimi ve arzlara ait önemli bilgiler ise şöyle:

1-Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş.
Tasarruf Finansman ve inşaat sektöründe 40 yılı aşkın bir süredir faaliyet sürdüren Katılımevim halka arzı için 6-7 Haziran tarihlerinde talep toplanacak ve paylar 13,43 TL sabit fiyattan yatırımcılara sunulacak. İki gün boyunca sürecek arzda toplamda 60 Milyon TL değerinde lot satışı gerçekleşecek. İnfo Yatırım öncülüğünde gerçekleşecek arza Borsa İstanbul'da yetkili tüm banka ve kuruluşlardan başvuru yapılabilecek.


BİST kodu : KTLEV
Fonun kullanım yerleri :
- %40 İşletme sermayesi
- %20 Şube ağının genişletilmesi mevcut şubelerin yenilenmesi
- %20 Pazarlama ve reklam faaliyetleri finasmanı
- %20 Bilgi teknolojileri altyapı yazılım geliştirme yatırımları

2-Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş.
Yine 6-7 Haiziran tarihleri arasında gerçekleşecek diğer bir halka arz ise Pasifik Eurasia Lojistik şirketinin arzı olup paylar 25 TL sabit fiyattan bireysel yatırımcılara sunulacak. Toplamda ise 34 Milyon lot halka arz edilecek.
2019 yılında kurulan Pasifik Eurasia, başta demiryolu olmak üzere, taşımacılık ve lojistik şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Halk Yatırım öncülüğünde gerçekleşecek arza Borsa İstanbul'da yetkili birçok banka ve kuruluşlardan başvuru yapılabilecek.


BİST Kodu : PASEU
Fonun kullanım yerleri :

- %40 Demiryolu tren işletmeciliği
- %30 Terminal yatırımları
- %20 Havayolu ve diğer yatırımlar
- %10 İşletme sermayesi

3- A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
A1 Capital paylarının halka arzı kapsamında talepler 7-8-9 Haziran tarihlerinde 3 gün süreyle talep toplanacak. Yine eşit dağıtım usülüyle yapılacak arzda lot fiyatı 25 TL olarak belirlendi. Toplam dağıtılacak pay ise 35 Millyon TL tutarında olacak.
A1 Capital; Hisse Senedi ve VİOP işlemlerine aracılık, Yatırım Danışmanlığı, Portföy Yönetimi, Halka Arz, Borçlanma Aracı İhraçları, Şirket Değerlemesi, Şirket Satın Alma ve Birleşme, Proje Finansmanı, Sermaye Artırımı ve Çağrı İşlemlerine aracılık gibi sermaye piyasalarının tüm alanlarını kapsayan geniş yetkili aracı kurum olarak müşterilerine özel çözümler sunuyo
r. A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. halka arzına A1 Capital menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek.


BİST Kodu : A1CAP
Fonun kullanım yerleri :

- %100 İşletme sermayesi


4- Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş.
Forte Bilgi İletişim halka arzı, 8-9 Haziran tarihlerinde 12.12 TL sabit fiyattan pay satışı yapılacak olup, toplam 22 Milyon lot el değiştirecek. Ana pazarda işlem görmesi beklenen arz İnfo Yatırım liderliğinde gerçekleşecek. Halka arza talepler, Borsa İstanbul'da yetkili tüm banka ve kuruluşlardan yapılabilecek.

2006 yılında kurulan Forte, sistem entegrasyonu ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet gösteren bir Türk firmasıdır. Şirletin öne çıkan bazı projeleri DSİ sistemi kapasite artırımı, TAI sistemi tedariki ile Aselasan ve Havelsan gibi köklü kuruluşların ağ altyapısı yenileme faaliyetleri olmaktadır.


BİST Kodu : FORTE
Fonun kullanım yerleri :

- %35 İşletme sermayesi
- %35 Finansal borçların ödenmesi
- %20 Arge yatırımları
- %5 Yurt dışı şube açılışı
- %5Reorganizasyon