Borsa İstanbul'dan BİST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılmasına İlişkin Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, BİST Pay endekslerinden iki sıfır atılmasına ilişkin bugün açıklamalarda bulunmuştu.

Borsa İstanbul'dan BİST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılmasına İlişkin Açıklama

Borsa İstanbul'un resmi sayfasından da konuya ilişkin resmi açıklama geldi. Açıklamada, 27 Temmuz 2020 tarihi itibariyle işlemin devreye alınacağına yer verilirken, "BIST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması’na ilişkin tüm hazırlıklar ve üye provaları bugün itibariyle tamamlanmış olup VİOP endeks vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri işlem esaslarında değişiklik yapılmasını da içeren BISTECH işlem sistemi güncellemesi planlandığı şekilde 27 Temmuz 2020 tarihinde devreye alınacaktır. " denildi.

Resmi duyuru ve detaylar için https://borsaistanbul.com/files/2020-46_BIST-Pay-Endekslerinden-Iki-Sifir-Atilmasi-Canliya-Gecis-Tarihi.pdf adresi ziyaret edilebilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada,"Yeni bir dönem, yeni bir hafta, yeni bir başlangıç… 23 yıl sonra Borsa İstanbul’da endekslerden iki sıfır atıyoruz, sadeleşiyoruz. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.