Borçluları İlgilendiren Son Dakika Açıklaması: Erteleme ve Yapılandırma Geliyor

TBMM'nin açılmasına sayılı günler kala son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Edinilen bilgilere göre meclise gelecek yeni ekonomi paketi ile birçok borcun ertelenmesi , taksitlendirilmesi bekleniyor.

Borçluları İlgilendiren Son Dakika Açıklaması: Erteleme ve Yapılandırma Geliyor

Borçlar ertelenecek.

TBMM 'nin 1 Ekim tarihinde açılacak olması ile birlikte birçok konu şimdiden gündeme gelmeye başladı. Meclisin açılması ile birlike en önemli gündem maddesi borçlar olacak. Borcu olan vatandaşlar, coronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiriyor. :Borçlarını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlar ile esnaf, borçların ertelenmesini , faizsiz erteleme olmasını istiyor. 

TBMM'nin açılmasına sayılı günler kala sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Türkiye Gazetesi 'nden Ö. Faruk Bingöl, bugün kaleme aldığı yazısında, ertelenen kamu alacakları başta olmak üzere birçok borçta yeniden yapılandırma içerecek paket üzerinde hazırlıkların sürdüğü ve söz konusu paketin büyüklüğünün 500 milyar TL'yi bulmasının beklendiği bildirildi.

YAPILANDIRMA

Reel sektörde coronavirüs tahribatı devam ederken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklamada bulundu ve iş dünyası, yükümlülüklerin yeniden yapılandırılmasını istiyordu, bu talep olumlu karşılandı diyerek, "Salgının etkisinden kaynaklı olarak çok yoğun talep ulaştı. Ekim ayı sonuçlarına bakarak karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

PANDEMİ SÜRECİNDEKİ DESTEKLER

Koronavirüs pandemisi döneminde vatandaşlara 1000 TL 'lik nakdi yardım, kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği adı altında milyarlarca lira ödeme yapıldı. Yeni pakette sektörlere göre ve vatandaşların kamuya olan borçlarına yönelik. Yeni yapılandırma ile ilgili olarak da iş dünyası, "yükümlülüklerinin ödenebilir dilimler halinde taksitlendirilmesini" talep ediyor. Söz konusu paket ile taksitlendirilecek ödemelerin en erken 2021 'e kadar ertelenmesi bekleniyor.

Meclisin 1 Ekim 2020 'de açılmasıyla birlikte gündeme gelecek yapılandırma paketinin; sadece iş dünyasının değil vatandaşın da kamuya olan borçlarının yapılandırılmasını içermesi bekleniyor. Faiz ve cezalarda iyileştirmeler yapılacak. Vatandaşların devlete olan MTV, trafik cezası, emlak vergisi gibi borçların da kapsama alınması ve taksitlendirme ile ertelemelerin gündeme gelmesi bekleniyor. 

1 Ekim tarihinde meclisin açılması ile paketin gündeme gelmesi bekleniyor.