Borçları, KYK Kredi Borcu Olanlara İyi Haber

KYK ve diğer borçların yapılandırılmasının ardından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılandırma başvurusu yapanlar, taksite bölmeleri sonrası bazı faizlerin silindiğini söyledi. İşte borçların yapılandırma detayları.

Borçları, KYK Kredi Borcu Olanlara İyi Haber

Yapılandırmada faiz müjdesi.

KYK ve diğer borçların yapılandırması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Borçlarını yapılandıran vatandaşların faizleri siliniyor ve yapılandırma silinen faiz üzerinden yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, "Hayata geçirdiğimiz yapılandırma düzenlemesi işverenlerimizi ve vatandaşlarımızı özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ekonomik olarak rahatlatmak adına büyük önem arz ediyor" dedi. Yılmaz, "Asılları ödenmiş alacakların fer’ilerinin yapılandırılarak ödenmesi halinde yüzde 60’ı silinmektedir. Yapılandırma ödemeleri düzenli olarak devam ettiği sürece işverenlerimizin sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanması, ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi şartıyla borcu yoktur yazısı alabilmeleri sağlanmaktadır" dedi.

 "Hayata geçirdiğimiz yapılandırma düzenlemesi işverenlerimizi ve vatandaşlarımızı özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ekonomik olarak rahatlatmak adına büyük önem arz ediyor" diyerek açıklamada bulunan Yılmaz, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu'na ilişkin vatandaşların başvuru süreçlerini iyi takip etmesi gerektiğini ve başvuru tarihlerinin kaçırılmaması gerektiğini  söyledi. 

Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar, yapılandırma kapsamındadır" uyarılarını yaptı.Yılmaz, son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak, ilk taksit için son ödeme tarihinin ise 1 Mart 2021 olduğunu söyledi. Vatandaşların nereden başvuru yapabileceğini ilişkin bilgi veren Yılmaz, "İşverenler; e-Sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine, 4/b (Bağ-Kur) sigortalıları; e-Devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine, primlerini kendileri ödeyenler ise; e-Devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla dosyalarının olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine başvuru yapabileceklerdir"

KYK borcunu yapılandıran bir vatandaş, "Kyk borcumu 18 taksit olarak yapılandırdım.23600 küsür olan toplam borcum 17947 liraya düştü. İlk taksit süresi içinde hepsini peşin ödeyebilirsem 13600 liraya düşecek." dedi.

Yapılandırma yapan bir diğer vatandaş ise 14 bin 430 TL KYK borcu olduğunu , yapılandırma sonrası ilk taksitte borcunu öderse 6900 TL, ikinci taksitte ödeme yaparsa 7618 TL ödeme yapacak.

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Yapılandırma başvurusu internet üzerinden ve vergi daireleri üzerinden alınacak. ivd.gib.gov.tr adresi üzeirnden yapılandırma başvurunuzu yapabilirsiniz.