Borç ya da Krediyle Bitcoin Alanlara Uyarı Geldi

Kripto paralara ilgi günden güne artış gösterirken, kripto para piyasası geçtiğimiz günlerde 2 trilyon dolarlık değere ulaşarak zirve görmüştü.

Borç ya da Krediyle Bitcoin Alanlara Uyarı Geldi

Kripto paralara kurumların da yoğun ilgi göstermesi, TESLA kurucusu Elon Musk'ın kripto paralarla ilgili paylaşımları ve söylemleri, TESLA'nın otomobillerini bitcoin ile de satacağını duyurması piyasayı hareketlendirdi. Türkiye'de de kripto paralara yönelik ilgi günden güne artıyor. Kısa yoldan para kazanma hayali kuran binlerce insan, kredi çekerek, ellerindeki dövizleri bozdurarak ya da yükseleceğini düşündüğü bir kripto para birimi için eşden dosttan borç alarak yatırım yapmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde , kripto para için arkadaşlarından borç alan, evini ve arabasını satan fakat yatırım yaptığı kripto para biriminin değer kaybı neticesinde bunalıma girerek intihar eden bir vatandaşın haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Uzmanlar, kripto para birimlerine kredi çekilerek, borçla ya da ev-araba satılarak yatırım yapılmasının doğru olmadığını, piyasanın manipule edilmeye açık, ani yükseliş ve büyük düşüşlere gebe olduğunu vurguluyor.

Bilinen birimlerin uzun süreli takibi, kurumsal yatırımlar ve diğer gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğine vurgu yapan yatırım uzmanları, sosyal medyada 'Yüksek kazanç' vaadinde bulunan son zamanlarda türeyen sanal dolandırıcılara karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Özellikle Facebook, İnstagram gibi sosyal medya platformlarında, korsan bahis sitelerinin yanı sıra, bitcoin kazanç vaadiyle açılan profiller de dikkat çekmeye başladı. İlgili sayfalarda para görselleri ve dini, milli değerler kullanılarak vatandaşların parasını almaya çalışan sanal dolandırıcılarla ilgili Emniyetin Siber Güvenlik birimlerinin harekete geçtiği kaydedildi.