Bloomberg'den Seçim Sonrası Dolar Tahmini: Dolar 24 TL'yi Görecek!

Ünlü Bloomberg, seçim sonrası dolar tl tahminini yayımladı. Yapılan analizde 3. çeyrekte doların 24 Türk lirasını görebileceği belirtildi.

Bloomberg'den Seçim Sonrası Dolar Tahmini: Dolar 24 TL'yi Görecek!

İşte Bloomberg tarafından yapılan dolar Türk Lirası analizi. 24 TL'yi görecek. Belirsizlik süresince dolar artacak.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesi, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki zımni oynaklığı dünyanın en yüksek seviyesine çıkmış durumda. Piyasadaki belirsizlik nedeniyle, dolar/TL kuru üçüncü çeyrek sonunda 26 seviyesine yükselmesi muhtemel görülüyor.

Piyasa seçim sonuçlarından bağımsız olarak hükümetin TL üzerinde uyguladığı kontrollerin sürdürülebilirliği konusunda endişeli olduğu için, liranın önemli bir zayıflama yaşamasını bekliyor. Commerzbank stratejisti Ulrich Leuchtman, Türk lirasında önemli bir düşüş yaşanabileceğini belirtti ve hükümetin seçmenlere lira istikrarı iddiasını sürdürmek için artık siyasi motivasyonunun olmayacağını ifade etti.

Ancak, Türk para politikasının hatalarının diğer ülkelerde tekrarlanmayacağı ve başarısızlığının diğer para birimlerine nasıl bulaşacağını hayal etmenin zor olduğu belirtildi.

Son bir yılda yüzde 23 düşerek tarihi düşük seviyelere gerileyen lirada yaşanacak bir düşüşün, diğer gelişmekte olan ülkeler üzerinde bir domino etkisi yaratması beklenmiyor. Leuchtman, Türk para politikasının hatalarının diğer ülkelerde tekrarlanmadığını belirterek, "Bu çok özel para politikasının başarısızlığının merkez bankalarının çok farklı davrandığı diğer para birimlerine nasıl bulaşacağını hayal etmekte zorlanıyorum" dedi.