Bitcoin yatırımcıları karalar bağlayacak! Kötü haber tez ulaştı

Bitcoin'in pazar hakimiyetindeki herhangi bir düşüş genellikle piyasa katılımcıları tarafından altcoin pazarındaki potansiyel yükseliş habercisi olarak yorumlanmakta. Peki Altcoin'de bir sıçrama olacak mı? Haberimizde, 2 Mayıs itibarıyla Bitcoin ve Ethereum fiyatları yer alıyor...

Bitcoin yatırımcıları karalar bağlayacak! Kötü haber tez ulaştı

Deneyimli kripto analistlerinden Ali Martinez, Bitcoin'in (BTC) yakın süreçte mevcut piyasa boğa döngüsünde zirveye ulaşmış olabileceği ile ilgili uyardı. Analist, 59.800 doların en büyük kripto para birimi için önemli bir eşik olduğunu ve aynı zamanda da fiyatın bu eşik altında kalması durumunda aşağı yönlü baskının devam edeceğini söyledi.

BITCOIN'İN SON DURUMU NEDİR?

Martinez, Bitcoin gözlemlerini kişisel hesabından takipçileriyle paylaştı.

Bitcoin yatırımcıları karalar bağlayacak

Ali Martinez, Bitcoin'in 73.000 doları geçerek tüm zamanların en yüksekteki seviyesine ulaşmasına rağmen karların benzeri görülmemiş seviyelere ulaştığını ve 2018, 2021 ve 2022'deki boğa piyasası zirvelerinde görülenleri gölgede bıraktığını belirterek "Geçtiğimiz ay içinde BTC 73 bin 880 dolarla zirveye çıkarken, gerçekleşen karla birlikte 3.52 milyar dolar seviyesine çıktı. Bu durum ise Bitcoin piyasasında potansiyel alanda zirve işareti olabilir” diye konuştu.

Bitcoin 60.000 doların altına düştü. Kripto para birimi topluluğunun BTC'nin geleceği konusunda giderek daha fazla endişe duyması bağlamında, hodler'lar hala pes etmiyor. Bu konudaki en önemli isimlerden biri de MicroStrategy'nin kurucusu ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olan Michael Saylor, BTC'nin değer kaybetmesi konusunda fazla yorum yapamadı. Fakat, Bitcoin logosuyla süslenmiş bir robot elinin fotoğrafını paylaşırken sadece "HODL" dedi.

HODL'UN ANLAMI NEDİR?

Bitcoin yatırımcıları karalar bağlayacak

Hodl veya "hayatın için tutunmak", kripto meraklıları tarafından piyasa dalgalanmalarına bakılmaksızın kripto varlıklara olan sarsılmaz inançlarını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Hodler'lar, ister deneyimli ister kripto para birimi ticaretinde yeni olsun, korku, belirsizlik ve şüphe zamanlarında bile kendi yerlerinde duran ve yerlerinde duran insanlardır.

ALTCOIN'i NELER BEKLİYOR?

Bitcoin yatırımcıları karalar bağlayacak

Ticaret firması MNTrading'in kurucularından Michael van de Poppe, Bitcoin hakimiyetinin zirveye ulaşmış olabileceğine dair çeşitli göstergeler sundu. Yakın zamanda kişisel hesabında yayınladığı bir makalede Bitcoin'in pazar hakimiyetinde yaşanan herhangi bir düşüş, genellikle piyasa katılımcılarınca altcoin pazarındaki potansiyel yükselişin habercisi olarak yorumlanır; çünkü böyle bir eğilim, sermayenin Bitcoin'den nispeten yüksek volatiliteleriyle tanımlanan altcoinlere doğru hareket ettiği anlamına gelir.

Kripto para analistlerinden Matthew Hyland, Bitcoin'in piyasadaki hakimiyetinin önemini vurgulayarak ukarı yönlü bir düşüşü teyit etmek için haftalık mum kapanışının beklenmesi gerektiğini söyledi ve Poppe'un görüşünü destekledi.

Bitcoin yatırımcıları karalar bağlayacak

TradingView'den elde edilen son veriler, Bitcoin'in pazar hakimiyetinin son yedi gün içinde %1,75'lik bir düşüşle şu anda %53,90 seviyesinde olduğunu göstermekte. Bu düşüşe rağmen Bitcoin'in pazar hakimiyeti yılbaşından bu yana %4,63 arttı. Ek olarak, Bitcoin'in pazar hakimiyeti 14 Nisan'da %56,42 ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

EDİTÖRÜN NOTU: Buradaki yatırım bilgileri, yorum ve tavsiyeler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetleri, bireysel risk ve getiri tercihleri ​​dikkate alınarak bireysel olarak verilmektedir. Bu belgede yer alan içerik, yorum ve öneriler genel nitelikte olup, hiçbir şekilde yol gösterici değildir. Bu öneriler mali durumunuza veya risk ve getirilerindeki tercihlerinize uygun olmayabilir. Bundan dolayı yalnızca buradaki bilgilere dayanarak yatırım kararı vermeniz beklediğiniz sonuçları doğurmayabilir.