Bitcoin, Xrp, Ethereum, Binance ve Kripto Parası Olanlar Dikkat! Tebligat Gönderildi

Son dakika haberi: Bitcoin, Xrp, Binance coin, Ethereum gibi kripto varlıklarda parası olan kişileri ilgilendiren açıklama geldi. Vergilendirme geliyor.

Bitcoin, Xrp, Ethereum, Binance ve Kripto Parası Olanlar Dikkat! Tebligat Gönderildi

Bitcoin, Xrp, Ethereum, Binancecoin vb kripto parası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.Yayımlanan son dakika haberine göre kripto paralarla ilgili düğmeye basıldığına yer verildi.

Dijitalleşen dünyada son dönemlerde dijital kripto paralar gündemde oldukça yoğun şekilde konuşuluyor. Birçok kişi, varlıklarını kripto paralara yatırıyor ve buralarda değerlendirmeye başlıyor. Kripto paralara olan ilgi her geçen gün daha da artarken Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda harekete geçti.

VERGİLENDİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Türkiye'de yüz binlerce kişinin varlığının olduğu kripto para borsasında vergilendirme için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 

TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kripto para borsalarına tebligat gönderdiği ve kripto varlıklarda yatırımı bulunan kişilerin Sanal Para Cüzdan Numaralarını , Kullanım türünün , kimlik türünün, kimlik numaralarının , vergi kimlik numaralarının, yabancı kimlik numaları ile pasaportlarının , kullanıcı kimlik numaralarının unvanlarının ve kayıt tarihlerinin , varlık miktarlarının, stok varlık miktarlarının ne kadar olduğu soruldu. 

Söz konusu tebligatın ulaştığı kripto para borsalarının önümüzdeki günlerde bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bilgi vermesi bekleniyor.

Bakanlık resmi açıklaması ise şu şekilde :

"Bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında kripto varlıklarla ilgili Bakanlığımıza yönelik bazı haberler ve yorumlar yer almıştır. Söz konusu haberler üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. 

Günümüz dünyasında birçok ülkede mali istihbarat birimleri (Financial Intelligence Unit - FIU) suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektedir.  Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle, Bakanlığımız bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı'nca yürütülmektedir. MASAK, anılan fonksiyonları icra edebilmek için uygulama stratejileri geliştirmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamakta, görüş ve bilgi alışverişinde bulunmaktadır. 

MASAK mali ve finansal birçok alanda çalışma yürütmektedir. Bu anlamda son yıllarda gündemde yer alan kripto varlıklar, özellikleri itibariyle kullanıcılarına bazı kolaylıklar sağlıyor olsa da özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun olarak kullanılabilmektedir. 

MASAK'ın görev ve yetkileri çerçevesinde ve söz konusu sularla mücadele kapsamında kripto varlık alım-satım platformları gibi bu alanda faaliyet gösteren piyasa aktörlerinden konuya ilişkin olarak bilgi talep edilebilmektedir. Yapılan çalışma da MASAK'ın bahsedilen görev ve sorumlulukları içerisinde bulunmaktadır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."