Bitcoin İçin Kötü Haber: Dolar Son 20 Yılın En Yüksek Seviyesinde!

Bitcoin ve diğer kripto para piyasası, doların yeniden güçlü hale gelmesi nedeniyle düşüşler yaşamaya başladı. Amerikan doları diğer ülke para birimlerine karşı değer kazanması, ile dolar güçlü hale gelmiş oldu. Doların güçlü olması nedeniyle Bitcoin piyasası sert bir düşüş yaşadı.

Bitcoin İçin Kötü Haber: Dolar Son 20 Yılın En Yüksek Seviyesinde!

Doların yükselmesi nedeniyle Bitcoin doların ağırlığı karşısında ezilmeye başladı. Bitcoin ise dolara karşı mücadelesine devam etmektedir. Dolardaki olumlu fiyat hareketleri Federal Rezerv’den yükselişte olan faiz oranlarına kadar takip edilir. Amerikan merkez bankası Fed enflasyonla mücadele için faiz oranlarını yükseltmektedir. Bu nedenle de ABD dolar likiditesini sıklaştırmaya devam etmektedir.

Dolar likiditesinin sıkılaşma yapılması piyasa katılımcılarının kripto para veya hisse senetleri gibi riskli varlıklara para yatırımı yapmada daha az paraya sahip olması anlamını taşır. Bu durumda talebi azalttığı için varlık fiyatlarının düşmesine yol açar.

Federal Rezerv, sıklaştırması ABD hazine bonolarının alımlarını durdurmuş oldu. Bunun sonucu olarak, ABD tahvil getirilerinde artış olmasına neden oldu. Bu durumda fazla yatırımcı bu tahvilleri alarak doların değerlenmesine neden olacaktır.