Bitcoin'de Düşüş Hızlandı: 1 Bitcoin Ne Kadar , Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Bitcoin fiyatında son günlerde ciddi bir düşüş görüldü. 10 bin dolara kadar yaşanan düşüş sonrası en çok merak edilen konu, kripto paranın neden düştüğü, düşüşün devam edip etmeyeceği konuları oldu.

Bitcoin'de Düşüş Hızlandı: 1 Bitcoin Ne Kadar , Neden Düşüyor?

Bitcoin'de sert düşüş devam ediyor. Nedeni açıklandı.

Son günlerin en gözde kripto para birimi olan Bitcoin'de değer kaybı devam ediyor. Bundan birkaç hafta önce TL karşılığı olarak 300 binlere kadar çıkan Bitcoin'de 20 gün içinde 70 bin liraya kadar değer kaybetti. 

40 BİN DOLARA GELİŞ RİSK ALTINDA

JPMorgan Chase & Co. tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Bitcoin'i takip eden en büyük fona yönelik talebin azalmasıyla birlikte, kripto para destekçilerinin Bitcoin'de 40 bin dolara dönüş beklentisi risk altında. Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan stratejistlerinin Cuma günkü notu kripto para birimi iel ilgili, “20 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust'a girişler, dört haftalık ortalamalara göre zirveyi görmüş gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

BALON MU?

FBB Capital Partners Araştırma Direktörü Mike Bailey, "Eğer elmayla armutu kıyaslar gibi kıyaslarsak büyük bir balon var gibi ve aşırı derecede pahalı olduğunu söyleyebilirsiniz." diyor.

Bitcoin'in 400 bin dolara kadar yükselebileceğini savunan Guggenheim Investments CIO'su Scott Minerd, buna karşın Twitter iletisinde "masadan bir miktar para alma zamanı" DEDİ.

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini ise, "Bitcoin iki günde yüzde 25 düşüşle 41 bin dolardan 31 bin dolara geriledi. 24 saatte yüzde 15 düştü. İnsanlık tarihindeki en spekülatif, riskli, dolandırıcılık içeren ve manipüle edilen sözde varlık. Madenciliğin sebep olduğu devasa kirlilik dikkate alındığında gerçek değeri hala negatif, sıfır bile değil. Berbat bir çevre felaketi!" dedi.

Singapore'da kripto para Borsası Luno'nun iş geliştirme biriminin yöneticisi Vijay Ayyar, "Bunun daha geniş ölçekli bir düzeltmenin başlangıcı olup olmadığı belirlenmeli. Ancak şimdi bu parabolün kırıldığını gördük. Bu nedenle durum bu olabilir." dedi.

BİTCOİN'DE SON DURUM

1 Bitcoin 31 bin 630 dolar

1 Bitcoin 232 bin 576 TL.
Kaynak: Bloomberg