Bir Zamda Mobil Tarifelere Yüzde 52,5 Zam Geldi

BTK, mobil tarifeler üzerindeki ücret tarifesini değiştirdi. Büyük oranda zam yiyen tarifeler artık aramalarda daha pahalı.

Bir Zamda Mobil Tarifelere Yüzde 52,5 Zam Geldi

Bilgi Teknolojiler Kurumu (BTK), Erişim ve Tarifeler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan kurul kararına göre şebekelerden yapılan yurtiçi aramalarında azami ücretin yüzde 52,5 zamlanmasına karar verdi. Yurtiçi şebeke aramalarının azami ücreti 87.53 kuruştan 1.23 liraya yükseldi.

En son geçen sene nisan ayında zamlanan tarifede fiyatlar 80.64 kuruşken 87.53 kuruş gibi uygun bir zam gelmişti. Ancak bu sene gelen zammın yüzde 50’den fazla olması tariflerin büyük ölçüde zamlanması anlamına geliyor.

Yurtdışı aramanın dakika ücreti 12.23 TL'ye çıkarken, hat devir ücreti 23.32 TL'ye, numara değişikliği ve SIM kart değişiklik ücreti 53.20 TL'ye, açma /kapama ücreti 54.27 TL'ye, yurtdışı mesaj ücreti ise 88.49 TL'ye, yurtiçi kısa mesaj ücreti 62.91 TL’den 88.49 TL’ye çıktı.

Zamların gelmesi ile beraber vatandaşların kullandığı mobil tarife ücretlerinin de kısa süre içerisinde zamlanması bekleniyor.

İnternet Zammı Haziranda

BTK tarafından port ücretlerine yapılan zamlarla ilgili Türk Telekom Nisan ayında internet tariflerine bir zam yapmayı düşünmüştü. Ancak yapılan değerlendirmeler sonrasında zammın Haziran ayına ertelendiği ifade edildi. İnternet tariflerine gelecek zammın ve vatandaşlara yansıtılacak zammında ne kadar olacağına henüz karar verilmedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /