Bir Bankadan İyi Haber: 3 Ay Ertelemeli Kredi Başvurusu Başladı

3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyası başladı. Banka tarafından yapılan açıklamada kredi başvurularının internet üzerinden ya da şubelerden yapılabileceğine yer verildi.

Bir Bankadan İyi Haber: 3 Ay Ertelemeli Kredi Başvurusu Başladı

Bir bankadan 3 ay ertelemeli kredi kampanyası.

Merkez Bankası PPK faizi kararı sonrası bankaların kredi faizlerinde artış görüldü. Geçtiğimiz aylarda 1'in altına kadar gerileyen ihtiyaç kredisi faiz oranları, Politika Faizinde yaşanan yükseliş sonrası yeniden 1'in üzerine çıktı. Bankaların konut kredisi kampanyalarına baktığımızda TEB'in 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyasını başlattığı görülüyor. 

İhtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşlar, başvuru yapmaları durumunda kredilerini şimdi alıyor ve geri ödemelere 3 ay sonra başlayabiliyor. "TEB'den ihtiyaç veya taşıt kredisi kullanan ve koronavirüs salgını nedeniyle ekonomiye destek paketi kapsamında taksit ödemelerinde zorluk çeken müşterilerimize 3 aya kadar erteleme imkanı sunuyoruz." ifadeleri ile duyurulan 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisinde detaylar şu şekilde duyuruldu:

  • %1,35'den başlayan faiz oranı ile 3 Ay Ertelemeli CEPTETEB İhtiyaç Kredisi'ne hemen başvur, onaylandığı anda tek tıkla hesabına aktar.
  • %1,35 faiz oranı Findeks Kredi Notu 1.850 ve üzerinde olanlar için 36 aya kadar geçerlidir.
  • 3 Ay Ertelemeli CEPTETEB İhtiyaç Kredisi'ne en az 1.000 TL, en fazla 50.000 TL olacak şekilde 3 aydan 36 aya varan vadelerle başvurabilirsin. Başvurun onaylandığı taktirde banka müşteri temsilcisi seni arar, istediğin yer ve zamanda ziyaret etmek için randevu alır. Sen neredeysen oraya gelir, gerekli evraklara imzanı alıp işlemlerini tamamlar.
  • Sigorta masrafı tahsil edilmekte olup; müşterinin yaşına, kredi tutarı ve faiz oranına göre değişiklik göstermektedir. Sigorta masrafı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

KREDİ HESAPLAMA

Çekilecek kredi tutarına göre geri ödeme planı şu şekilde:

10 bin TL'lik kredi 36 ay vade ile çekilirse her ay geri ödeme tutarı 369 lira. Toplam geri ödeme ise 13 bin 328 lira.

20 bin TL'lik kredi 36 ay vadeye alınırsa her ay geri ödeme tutarı 738 lira. Toplam geri ödeme tutarı ise 26 bin 657 lira.

25 bin lira kredi çekecek vatandaş, 36 ay vadeye göre her ay 922 lira geri ödeme yapacak ve toplamda bankaya 33 bin 322 lira geri ödemiş olacak.

40 bin liralık krediyi 36 ay vadeye çekecek vatandaş, her ay 1475 lira geri ödeme yapacak ve bankaya toplam 53 bin 315 lira geri ödeyecek.

50 bin lira krediyi 36 ay vadeye çekecek vatandaşlar ise her ay 1844 lira geri ödeme yapacak ve bankaya toplam 66 bin 644 lira geri ödemiş olacak.

BAŞVURU

Kredi başvurunuzu yapmak için aşağıdaki sayfaya gitmeniz gerekmektedir. 

https://www.teb.com.tr/sizin-icin/ihtiyac-kredisi/

İnternet üzerinden ya da bankanın şubelerindne kredi başvurunuzu yapabilirsiniz.