Bir Ayda %900 Değer Kazandı! Dogecoin, "Şaka" Olmaktan Çıktı

2013 yılının sonlarınd ayazılım mühendisleri Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından internet şakası olarak geliştirilen Dogecoin ismi verilen kripto para günden güne artan değeriyle dikkat çekiyor.

Bir Ayda %900 Değer Kazandı! Dogecoin,  "Şaka" Olmaktan Çıktı

Üzerinde Japonya'ya özgü Shiba Inu köpeği bulunan kripto para birimi pardoi olarak faaliyete geçse de 2020'nin Aralık ayıona kadar 0.004 dolardan işlem görüyordu. Daha sonra kendisini Mars İmparatoru ilan eden Tesla Kurucusu Elon Musk tarafından desteklenmeye başlanan ve her geçen gün değerini katlayan Dogecoin, 1 ay içerisinde yüzde 900 oranında değer kazanımı gösterdi.  2021'in ocak ayına hızlı giren ve adını daha fazla insana duyuran Dogecoin, Ocak ayında Reddit'de de büyük tartışma konuları oldu. Reddit üyeleri Ocak ayının son günlerinde Dogecoin'e adeta altına hücüm eder gibi hücum ederken, kripto para birimi yatırımcısına iki günde yüzde 800 kazanç sağlamıştı. 

Kripto Para Yatırımcılarına Uyarı Geldi! %90'ı Batacak

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kripto para piyasasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kripto para yatırımlarının yüzde 90'ının batacağını söyleye Özgür Demirtaş, Habertürk'teki açıklamalarının yanlış yorumlandığını, sadece IOTA ile ilgili değil genel olarak kripto para piyasasındaki birimlerin sadece yüzde 10'unun süreklilik sağlayabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Demirtaş, "Arkadaşlar Habertürk yayınında benim iota'dan bahsettiğim zannedilmiş.Hayır sadece nesnelerin internetinden kavram olarak bahsettim.Bazı kişiler onu iota coin olarak anlamış, değil,o proje hakkında bilgim de yok. Ben İnternet of Things alanında Helium (HNT) projesinden bahsettim.Elbette 1000 kere söylediğim şeyi tekrar etmeye gerek yok ,yatırım tavsiyesi değildir.Unutmayın, bu coin veya tokenların %90'ı B-A-T-A-C-A-K !" ifadelerini kullandı.