Binlerce TL Ödeme İçin Son 1 Ay: Bu Ödemeleri Almayı Unutmayın

Devlet , birçok başlık altında vatandaşlara yardımlar yapmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşları ilgilendiren konu ile ilgili haber bugün yayımlandı ve vatandaşların 2019 yılı bitmeden bu ödemeleri alması gerektiğine yer verildi. 

Binlerce TL Ödeme İçin Son 1 Ay: Bu Ödemeleri Almayı Unutmayın

Bu ödemeleri almayı unutmayın.

Cenaze yardımı ödemesi

Bir yakını vefat edenlere, vefat edenin 360 gün prim ödemesi olması durumunda ödeme yapılmaktadır. Bu kişinin vefat sırasında sigortalı olması şartı aranmaz. Bu ödemede 5 yıllık zaman aşımı var. Ödeme öncelikle eş ve çocuklarına yapılır. Eş ve çocukları yoksa ödeme anne , baba veya kardeşlerine verilir. Toplam ödeme 716 TL.

Çeyiz Ödemesi

Yetim kalan kız çocuklarına maaş bağlanır. Maaş alan kız çocuklarının evlenmesi durumunda çeyiz yardımı da devlet tarafından yapılır. Bu ödeme , SSK 'lı

Bu destek, 24 ay maaş tutarındadır.  Para toplu şekilde ödenmektedir. 

Rapor Parası

Sağlık raporu alan vatandaşlara maaş ödemesi , işveren tarafından değil, devlet tarafından verilir. Rapor alan vatandaşların SGK 'ya gitmesi ve istirahat parası alması gerekmektedir. Ödeme , son 3 3aylık kazanca göre yapılmaktadır. 

Ayakta tedaviye en düşük günlük ödeme 56.84 TL , yatarak tedavilerde 42.63 TL verilir. 

Emzirme Ödemesi

Süt parası olarak bilinen emzirme ödemesi SGK tarafından veriliyor.  178 TL olan bu ödeme  için anne veya eşinin SSK veya Bağkurlu olması ve en az 120 gün prim ödemesi yapılmış olması gerekmektedir.

Doğum İzninde..

Doğumdan önce ve doğumdan sonra annelere 112 gün izin veriliyor. Anneler bu sürede maaşlarını alıyor.  Asgari ücretlinin aldığı en düşük ödeme 6.367 lira.

Emekli olamayanlar..

Bazı sigortalı vatandaşlar , yaş şartını tamamlamasına rağmen emeklilik için primi tamamlayamıyor. Bu sigortalılar, o ana kadar yaptıkları prim ödemelerini geri alabiliyor. Bunun için SGK 'ya dilekçe ile başvuru gerekiyor. 

Muhtaç Engelliye

Yüzde 40 ve üzeri engelli olan ve sigortası olmayanlar, yaşlılar ile anne veya babası olmayan muhtaç çocuklara VGM tarafından 818 TL aylık ödeme yapılıyor. 

Evde Bakım Parası

Engelli ya da çok yaşlı olan , bakıma muhtaç olan kişilere bakanlara , evde bakım parası vermektedir. Bu ödeme aylık 1305 TL. Başvuru Aile Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. 

2022 Aylığı

Maddi durumu kötü olan ve sigortası olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara devlet yaşlılık maaşı 2022 maaşı veriyor.

Başvuru kaymakamlıklara yapılıyor ve aylık ödeme 637 TL 'dir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA