Binlerce çalışana devlet tarafından en az 1.550 TL ödeme yapılacak! İşte detaylar

Kamu kurumlarında çalışan işçilere yılda ödenen 52 günlük ikramiyelerin ikinci taksiti için ödeme süreci başlıyor. Binlerce kamu işçisine devlet tarafından en az 1.550 tediye ödemesi yapılacak.

Binlerce çalışana devlet tarafından en az 1.550 TL ödeme yapılacak! İşte detaylar

Kamu kurumlarında işçi pozisyonunda çalışan binlerce işçiye devlet tarafından her yıl ilave tediye ikramiyesi ödeniyor. Bu ödemeler işçinin aldığı  günlük ücretin 52 ile çarpımı sonucu netlik kazanıyor. Diğer bir deyişle kamu kurumlarında görev yapan binlerce işçi yılda 52 günlük ilave tediye ödemesi alıyor ve bu ödemeler işçilere yıl içerisinde 4 taksit şeklinde yapılıyor.  Peki 2022 yılı için işçilere ilk tediye ödemeleri ne zaman yapıldı ? Bayram öncesinde işçilere ilave tediye ödemesi yapılacak mı? 

ilk tediye ödemeleri ne zaman yapıldı ?

2022 yılı için ilk tediye ödemeleri binlerce işçinin hesabına 27-28 Ocak 2022 tarihlerinde yatırıldı. Bu tarihlerde binlerce işçiye devlet tarafından en az 1.550 TL ödeme yapıldı. Ödenen bu tutar kamu kurumlarında asgari ücretli olarak çalışan bir işçinin 13 günlük ödemesi olarak yapıldı.

Bayram öncesinde işçilere ilave tediye ödemesi yapılacak mı?

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlarda, Kamu iktisadi teşekküllerinde, Genel ve katma bütçeli kurumlar ile Özel bütçeli idarelerde ve Belediyelerde işçi olarak çalışan binlerce kişi için 2022 yılı 2. tediye ödemeleri bayram öncesinde 29 Nisan 2022 tarihinde yapılacak. Binlerce işçi en az 1.550 TL 13 günlük tediye ödemesini alacak.

Hesaplamalar nasıl yapılıyor? 

Devlet tarafından ödenen bu tutar işçinin aylık maaşıyla orantılı olarak hesaplanıyor. Ancak şu anki hesaplara göre Asgari ücretli bir işçiye bu yıl 52 gün üzerinden brüt 8.673 lira (13 günlük brüt 2 bin 168 lira) ödeme yapılıyor.

.