Binance, Capital Connect'in lansmanını duyurdu

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance, Capital Connect adlı yeni bir platform başlattı . Capital Connect, kurumsal yatırımcıları kripto para birimi fon yöneticileriyle birleştiriyor.

Binance, Capital Connect'in lansmanını duyurdu

Binance, platformun kriptoya maruz kalmak isteyen kurumsal yatırımcıların bunu güvenli ve verimli bir şekilde yapmasına izin vereceğini açıklıyor. Capital Connect, farklı fonların yönetim altındaki varlıkları (AUM), performans kayıtları, yatırılacak minimum tutarlar ve diğer ilgili bilgiler hakkında bilgi sunacak. Yatırımcılar gerekli bilgileri dikkate aldıktan sonra platform üzerinden fon yöneticileri ile iletişime geçebilecekler.

Raporlar, bir kez iletişime geçildiğinde, yatırım yöneticilerinin bir bağlantıyı kabul etmeden önce kurumsal müşteri bilgilerini gözden geçirebileceğini gösteriyor. Capital Connect, süreci otomatikleştirir ve kolaylaştırır ve her iki taraf da bir bağlantı üzerinde anlaşana kadar bilgileri anonim tutar.

Binance Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Direktörü Catherine Chen bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Yatırımcılar Ve Fon Yöneticileri, Piyasa Standartlarının Olmaması Nedeniyle Ağda Verimsizlikler Bulmaya Devam Ediyor. Ekleme: Capital Connect Ile, Farklı Yatırım Ve Kaynak Yaratma Ihtiyaçları Olan Piyasa Katılımcıları Için Açıklama Standartları Oluşturmaya Yardımcı Olabiliriz.

Yeni hizmet platformu Binance'in yüksek net değerine veya VIP kullanıcılarına açık. Borsanın dokuz seviyeli VIP kullanıcısı olacak ve tümü Capital Connect'e katılmaya hak kazancak.

Dijital haber kaynağı The Block ile yapılan özel bir röportajda Chen, Binance'in kendi başlarına kripto para birimi ticareti yapmamayı seçen "yaklaşık son 12 ayda ticaret yapmayan yatırımcıların türünde çok hızlı bir büyüme" gördüğünü söyledi. Bunu sizin adınıza yapabilecek aktif fon yöneticileri ile. Chen, Capital Connect'in bu şekilde ortaya çıktığını açıkladı.

Chen, Binance'in platformda listelenen fon yöneticileri hakkında durum tespiti yapmayacağını, ancak yalnızca "yüksek kaliteli" yöneticilerin katılmasına izin vereceğini de sözlerine ekledi. Fon yöneticileri, tüm kullanıcıları için geçerli olan değişim doğrulama sürecini de tamamlamalıdır.

Chen ayrıca, ana Binance borsası gibi Capital Connect'in de ABD ve diğer kısıtlı bölgelerdeki kullanıcılar tarafından kullanılamayacağını söyledi.

Binance, Sayısız Gerilemeye Rağmen İlerliyor

Binance, son zamanlarda düzenleyiciler ve daha geniş kripto topluluğu tarafından ciddi inceleme ve eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), borsaya ve CEO'su Changpeng Zhao'ya dava açarak yatırımcıların 24 saat içinde borsadan 400 milyon dolardan fazla para çekmesine neden oldu.

Yatırımcılar ayrıca 7 Mayıs Pazar günü Binance'in 12 saatlik bir süre içinde Bitcoin çekme işlemlerini iki kez durdurduğu zaman oldukça korktu . Binance, Bitcoin işlem ücretleri yüksekken ve ağ çok gerideyken para çekme işlemlerini durdurdu.

Ancak borsa, bu ayın sonlarında NFT pazarındaki Bitcoin Ordinals listelemelerini destekleme planlarını duyurarak kullanıcılarına iyi haberler verdi.