Beyanname ve Vergi Ödeme Süreleri, Her Ayın 28’inci Günü Sonuna Kadar Uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapmış olduğu son dakika açıklamasında beyanname ve vergi ödeme sürelerinin her ayın 28’inci günü sonuna kadar uzatıldığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaklaşık olarak 3,4 milyon mükellefi ve mali müşaviri yakından ilgilendiren bir çalışmanın Bu aydan itibaren devreye gireceğini söyledi.

Beyanname ve Vergi Ödeme Süreleri, Her Ayın 28’inci Günü Sonuna Kadar Uzatıldı

Bakan Nebati, Yapmış Olduğu Açıklamalarda Şu İfadeleri Kullandı;

“Halihazırda her ayın 26’ncı günü sonuna kadar verilmesi gereken katma değer vergisi beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin son gününü, her ayın 28’inci günü sonuna kadar uzattık.”

Dedi.


Mükellefler, Beyanname ve Bildirimlerini Elektronik Ortamda Verebiliyor

Mükelleflerin vergisel yükümlülüklerini kolay bir şekilde yerine geçirmelerinin sağlanması öncelikli hedeflerinin arasında olduğunu söyleyen Bakan;6,9 milyon mükellefin beyanname ile bildirimlerini online bir şekilde vermelerini mümkün olduğunu söyledi. Vergi ödemelerini de aynı şekilde elektronik ortamda yaptıklarını dile getiren ve vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmesi de önemli paydaşlardan olan mali müşavirlerinin de tıpkı mükellefler gibi bildirim vermelerinde çok önemli bir rol üstlendiklerini söyledi.

Düzenleme Bu Aydan İtibaren Devreye Girecek


Yaklaşık 3,4 milyon mükellef ile mali müşaviri oldukça yakından ilgilendiren önemli bir çalışmayı bu aydan itibaren geçerli olacak şekilde devreye alacaklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu açıdan bakıldığında hali hazırda her ayın 26’ncı günün sonuna kadar verilmesi gerekli olan KDV beyannamelerinin verilme ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin son gününün her ayın 28 günün sonuna kadar uzattıklarını söyledi.