BES’ten Faydalanan Genç Sayısı Açıklandı

18 yaşın altında bulunan 500 bin genç, Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) 2 milyar lira kadar bir para biriktirdim. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sisteme yeni teşviklerin ekleneceği müjdesini de verdi.

BES’ten Faydalanan Genç Sayısı Açıklandı

Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) 18 yaş altına ilişkin çalışma ile 1 yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde 500 bin çocuk ve genç bu sisteme dahil olmayı tercih etti böylece birikim 2 milyar liraya çıktı. BES’e doğrudan devlet katkısı ise 2023 senesinde 13.6 milyar liraya çıkacak. Aile büyükleri de yenidoğan torunlarına gerek birikim gerekse de emeklilik yolu açmak amacıyla altın takmak yerine bireysel emeklilik sisteminde bir hesap açmayı tercih etmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sisteme ilişkin yeni teşviklerin yolda olduğu müjdesini ekledi.


%30 Devlet Katkısı

Bu sene gerçekleştirilen yasal çalışmalarla beraber bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı %30'a yükseltilirken kısmen ödeme alma avantajı da getirildi. Vakıf, sandık, derneklerde yer alan birikim birim sisteme aktarımı, 18 yaş altında bulunan gençlerin ilgisini artırarak devamı ile beraber sistemin bu senenin sonunda 500 milyar lira kadar bir fon büyüklüğüne ulaşması hedefleniyor. 

Çalışanların tabi oldukları sisteme 45 yaşından büyük vatandaşlar da kendi istekleriyle katılım sağlayabiliyor. Aylık 200 liradan başlayan katkı payı tutarı, faizli ya da faizsiz fon alternatifleriyle çocukların geleceklerini güvence altına alıyor.