Berber ve Kuaför Ücretlerine Zam

Korona nedeniyle 1,5 ay önce kapatılan berber ve kuaförler bugün kapılarını açtı ve müşteri kabul etmeye başladı. Sadece randevulu çalışan berberler, alınan önlemlerle birlikte tıraşlara başladı.

Berber ve Kuaför Ücretlerine Zam

Yüzde 40 zam.

Korona nedeniyle kapatılan berber ve kuaförler bugün yenidne açıldı. Bugün yeniden açılan ve randevu ile müşteri kabulüne başlayan berber ile kuaförlerin fiyatlara zam yapıp yapmayacağı merak konusuydu. 

Konu ile ilgili Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu (TBKGU) Genel Başkanı Bayram Karakaş bir açıklama yaptı. Karakaş açıklamasında, bugünden sonra berber ve kuaförlerin traşları yüzde 40 zamlı yapacağını söyledi.

BERBER VE KUAFÖRLER NE ZAMAN KAPANMIŞTI?

Berberile kuaförler, Mart ayının 10 'uncu gününde ilk korona vakasının görülmesinin ardından Mart ayının son günlerinde kapatılmıştı. 40 günden fazladır kapalı olan berberler için geçen hafta açıklama geldi. Açıklama sonrası 11 Mayıs tarihi geldi ve berberler hizmete başladı. 

ÖNLEMLER

Berberler ve kuaförlerde alınacak tedbirlerle ilgili yapılan açıklamada, “3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk çalışacağız. 5 koltuk varsa 3 koltuk çalışacağız, Ortadaki koltuğu boş bırakacağız ve 2 metrelik mesafeler olacak. Tıraş 45 dakika sürüyorsa personel tıraş bitiminden sonra dışarıya çıkacak ve 15-20 dakika hava alacak” ifadelerine yer verildi.

ZAM GELECEK Mİ?

1,5 aydır kapalı olan berberler bugün açıldı. 1,5 aylık gelir kaybuna uğrayan berberlerin tarifelerine yüzde 40 zam yapılacağı bildirildi. Salgından önce 25 TL 'ye yapılan bir işlemin yeni dönemde 35 TL 'ye yapılacağı bildirildi. 

CNN Türk ekranlarına önceki gün konuk olan  Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları (TBKGU) Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş kuaför, berber ve güzellik salonlarının 11 mayıs 2020 pazartesi açılmaları itibarıyla %40 zam olacağını söyledi.

FİYATLAR NE KADAR?

Daha önce yürürlükte olan tabloya göre hesaplama yapıldığında saç kesim ücreti şu şekilde:

Saç Kesme 35 tl
Sakal Kesme 20 tl
Saç Sakal 50 tl

BAZI YERLERDE YÜZDE 100 ZAM

Öte yandna bazı berberlerin ücretlere yüzde 100 'e varan zamlar uyguladığı iddia ediliyor.