Berat Albayrak: Türkiye'de 1,5 Milyona Yakın Suriyeli Çalışıyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda konuşan Berat Albayrak , Türkiye 'de çalışan Suriyeli sayısına değindi.

Berat Albayrak: Türkiye'de 1,5 Milyona Yakın Suriyeli Çalışıyor

Berat Albayrak 'tan Suriyeliler açıklaması.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda önceki gün konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , bakanlığının 2020 yılı bütöesi için sunum yaptı. Sunum sonrası Milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Bakan Albayrak , Türkiye 'de çalışan Suriyeliler sayısına değindi. 

4 MİLYONU KAPIYA KOYAMADIK

Türkiye 'de 4 milyon Suriyeli olduğunu söyleyen Albayrak şunları söyledi:

"Türkiye’de 4 milyon mülteci var, öyle mi Suriyeli var, değil mi? Bunlardan kayıt dışı çalışan var mı? Var mı çalışan? Ha; şimdi diyeceksiniz ki: “4 milyon mülteciyi neye bağlıyorsunuz? 4 milyon mülteciyi kapıya koyun. Şimdi, kimse kusura bakmasın, 4 milyon insanı biz kapıya koymadık ama bunların güvenliğiyle ilgili, Suriye’ye operasyon yapıp “Bunları güvenli bölgeye yerleştireceğiz.” dediğimiz zaman da ortalık ayağa kalktığı zaman da o zaman bu duruşu sergilememiz lazım. Biz burada hem ülkenin bekası ve güvenlik politikaları açısından hem ekonomi ve istihdam politikaları açısından hem Türkiye’ye olan işin ekonomik ve finansal yükünü hafifletme açısından bir adım attığı zaman, bütün dünyaya karşı da bu duruşu göstermemiz lazım."

İSTİHDAMA KATKILARI

Türkiye 'de çalışan Suriyeli sayısına değinen Albayrak şunları söyledi:

"Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var; kimi kayıtlara göre 1 milyon, kiminde 1,5 milyona yakın Suriyelinin Türkiye’deki istihdamdan aldığı bir rakamdan bahsediyoruz. Yani bu miktarda Suriyeli olmasa… Türkiye’de istihdam anlamında da bunun bir katkısı var; bunu TÜİK ölçmüyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA