Berat Albayrak: "Tehdit Edildim, Gereken Cevap Verildi"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dikkat çeken bir ifade kullandı. Bakan Albayrak'ın ifadesini Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde yazdı.

Berat Albayrak: "Tehdit Edildim, Gereken Cevap Verildi"

Berat Albayrak: Avrupali bir bakan beni tehdit etti. Gereken cevabı aldı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken bir açıklamaya yer verdi. Selvi kaleme aldığı yazısında, geçtiğimiz gün  NTV yayınına katılan Berat Albayrak 'ın kuliste bir Avrupalı mevkidaşı tarafından tehdit edildiğini söylediğini belirtti.

GÖZLERİM FAL TAŞI GİBİ AÇILDI

Selvi kaleme aldığı yazısında, bu tehdidi duyduğunda gözlerinin fal taşı gibi açıldığını söyleyerek, "Birebir sözlü, imalı tehdit edilmiş bir bakanım"

Enerji savaşları tehditlere, darbelere, işgallere varan sert mücadelelere sahne oluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Ben bir Batı ülkesinde muhatabım tarafından birebir sözlü, imalı tehdit edilmiş bir bakanım' deyince yine gözlerimiz fal taşı gibi açıldı. Nasıl yani? Berat Albayrak o kadar sıradan bir şey anlatıyor gibiydi ki sözlerini açmasını istedik." dedi.

BÜYÜK BİR DEVLETİN BAKANIYDI

Selvi, yazısının devamında, Bakanın kim olduğu sorusunu sorduktan sonra şu cevabı aldığını söyledi:

"'Ne zaman oldu' diye sorduk. 'Enerji Bakanlığım döneminde' dedi. Israrlı sorularımız üzerine, o şahsın Batı'nın büyük devletlerinden birinin Enerji Bakanı olduğunu söyledi.

'Orada ona gereken cevap verildi. Ama bunları ileride yazmamız lazım. Nesiller bunu bilmeli' dedi. Aynı kanaatteyim."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/berat-albayraktan-yeni-donemin-kodlari-41596501