Berat Albayrak: "Büyüme 5 Aydır Devam Ediyor ve Hız Kazandı"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İSO İmalat PMI Endeksinin Ekim ayındaki yükselişine değindi ve büyümenin 5 aydır sürdüğünü, hızlandığını söyledi.

Berat Albayrak: "Büyüme 5 Aydır Devam Ediyor ve Hız Kazandı"

Berat Albayrak: Büyüme 5 aydır devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Albayrak açıklamasında Ekim ayı imalat sanayi verilerine değindi ve büyümenin 5 aydır devam ettiğini söyledi.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada , "Türkiye’de ekim imalat sanayi PMI 53,9 (Önceki: 52,8)" denilmişti. 

Bakab Albayrak, bu rakamlar sonrası yaptığı değerlendirme açıklmasında, "İSO İmalat PMI Endeksi Ekimde 53,9 oldu. İmalat sanayiindeki büyüme 5 aydır devam ediyor ve geçen aya göre hız kazandı. Pandemi koşullarına rağmen artan yeni ihracat siparişleri bu büyümeyi destekliyor." dedi. 

BAKAN PEKCAN'DAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, "İhracatımız, Ekim ayında %5,6 artışla 17,3 milyar Dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamla bugüne kadarki EN YÜKSEK AYLIK İHRACAT RAKAMI’na ulaştık. Böylesine kritik bir süreçte, bu başarıyı sağlayan tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. dedi.