Berat Albayrak: Adama 5 Tane İş Teklifi Geliyor Ama Beğenmiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı bir programda işsizlik meselesine değindi ve Türkiye 'de iş beğenmemenin olduğunu söyledi.

Berat Albayrak: Adama 5 Tane İş Teklifi Geliyor Ama Beğenmiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tan işsizlik açıklaması.

AK Parti 'nin Kızılcahamam 'da hafta sonu düzenlenen kampında en çok soru sorulan isim Berat Albayrak oldu. İşsizlik, ekonomi, zamlar, enflasyon ve EYT gibi soruların muhatabı olan Berat Albayrak , işsizlik konusunda bazı ifadeler kullandı. 

Kızılcahamam kampında AK Partili vekillerin sorduğu en dikkat çekici sorulardan biri "Enflasyon düştü deniyor. Ama sürekli zam geliyor. Zamları vatandaşa anlatamıyoruz" oldu.

Bu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Bakan yanıtlasın" diyerek Albayrak'a söz verdi. Albayrak, ekonomideki dengeleme sürecinin devam ettiğini belirtti.

İŞSİZLER İŞ BEĞENMİYOR

Türkiye'de yılda yaklaşık iki milyon gencin üniversitelerden mezun olduğunu söyleyerek işsizlik sorusuna cevap vermeye çalışan Bakan Albayrak'ın "İstihdam konusu ülkemiz için çok önemli. Ancak Türkiye'de iş beğenmeyenler var. Adama 5 tane iş teklif edilmiş ama işi beğenmemiş. Şimdi bu adama nasıl bakmalı?" misalini verdiği kaydedildi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA