Benzin Fiyatlarında 2. Büyük İndirim Geldi-LPG'ye İndirim Var mı?

Benzin fiyatlarına 2. büyük indirim geldi ve indirim vatandaşların cebine yansımaya başladı. Akaryakıt istasyonlarında fiyatlar güncellendi ve en son 2 yıl önce 6 TL 'nin altında olan benzin, yine o seviyelere geldi.

Benzin Fiyatlarında 2. Büyük İndirim Geldi-LPG'ye İndirim Var mı?

Petrolde ikinci büyük indirim geldi.

OPEC toplantısında alınan karar sonrası beklenen açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında petrol fiyatlarında sert düşüş sonrası beklenen indirim haberi geçtiğimiz gün geldi. Yapılan açıklamada benzin ile motorin fiyatlarına indirim geleceğine yer verildi. 

9 Mart 2020 günü bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 10 Mart'tan itibaren  benzinin litre fiyatına 60, motorinin litre fiyatına ise 56 kuruşluk indirim yapılacağını söylemişti.

İKİNCİ BÜYÜK İNDİRİM BUGÜN GELDİ

EPGİS önceki gün müjdeli haberi verdi ve benzin fiyatlarına yapılacak ikinci indirimi duyurdu. Yeni açıklamada, benzin litre fiyatına 14 Mart 2020 itibarıyla  51 kuruş daha indirim uygulanacağını söyledi.

Açıklama sonrası gece yarısından sonra benzin istasyonları fiyatları güncelledi.

Bugün yapılan son indirimle birlikte 1 hafta içinde benzinin  litre fiyatında 1.11 liralık düşüş yaşandı.

EN SON 2 YIL ÖNCE 6 TL 'NİN ALTINDAYDI

Benzinde yapılan indirim sonrası motorin, litresi 5,67 liradan satılan motorin benzinden daha pahalı hale gelirken en son bundan 2 yıl önce 6 TL 'nin altında olan benzin fiyatları ise 2 yıllık aradan sonra ilk defa 5 liralı seviyelere kadar inmiş oldu.

İstanbul 'da akaryakıt istasyonlarında benzinin litre fiyatları 2018 Ocak ayında 5,63, Şubat'ta 5,67, Mart'ta ise 5,95 iken 6 lira seviyesini ise 2018 Nisan ayında aşarak 6,11 seviyelerine çıkmıştı.

67 TL CEPTE KALDI

Toplam 1.11 TL 'lik indirimin ardından bir depoda vatandaşlar kar etmeye başladı. Daha önce 398 TL 'ye bir depo doldurulurken şimdi 331 TL 'ye depo fullenebilecek. 

Bununla birlikte 67 TL vatandaşın cebinde kalacak.

LPG 'YE İNDİRİM YOK

Binlerce araç kullanıcısı ise LPG 'ye indirim bekliyor. Ancak bu konuda bir gelişme ve açıklama henüz gelmedi. Peki sizce LPG 'ye ne kadar indirim olmalı  ? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA