Benzin Fiyatları İçin Yeni Yol Haritası Açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde 8 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek kongre ara seçimler öncesi Başkan Joe Biden, flaş bir hamle gerçekleştirerek akaryakıt fiyatlarını indirecek bir karara imza attı. Amerikan başkanı, benzin fiyatını kontrol altına alabilmek amacıyla stratejik rezervlerden 15 milyon kadar varil petrolün piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Biden, bütün dünyada artış gösteren benzin fiyatlarından Ukrayna'ya savaş açan Rusya devlet başkanı Vladimir Putini sorumlu tuttu.

Benzin Fiyatları İçin Yeni Yol Haritası Açıklandı

OPEC’in petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı almasının yankıları devam ederken ABD'de yaklaşan kongre ara seçimler  öncesinde Amerikan başkanı Joe Biden, ülkede artış endişesi duyulan benzin fiyatlarını kontrol altına alabilmek amacıyla 15 milyon varil petrolün piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Biden, beyaz sarayda organize edilen basın toplantısında benzin fiyatları hususunda stratejilerini tek tek kamuoyu öyle paylaştı.


Benzin Fiyatlarından Vladimir Putin Sorumlu

Ülkede 8 Kasım'da gerçekleştirilecek kongre ara seçimler  öncesinde muhalifler, Başkan Joe Biden’ı en çok enflasyon ile artış gösteren benzin fiyatları gibi ekonomik hususlar üzerinden köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. 


Bütün dünyada artış gösteren benzin fiyatlarından Ukrayna ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’isorumlu tutan Amerikan Başkanı Joe Biden, yaz aylarından itibaren attıkları adımlar sayesinde benzin fiyatlarının galon başına 2,5 dolar kadar düşüş kaydettiğini fakat bu düşüşünü yine de bekledikleri gibi olmadığını belirtti.