Belgesini getirmeyene tek kuruş promosyon yok! Emeklilerin etekleri tutuşacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli vatandaşlar için kritik bir güncellemeyi duyurdu. Artık, bankalara sunulması gereken özel bir dokümanı ibraz etmeyen emeklilerin maaşları ödenmeyecek.

Belgesini getirmeyene tek kuruş promosyon yok! Emeklilerin etekleri tutuşacak

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) son bildirisine göre, emekli maaşı promosyonundan yararlanmak isteyen emeklilerin, bankalara teslim etmeleri gereken belirli bir formun zorunlu olduğu açıklandı. Devlet bankaları tarafından gerçekleştirilen bu promosyon ödemeleri, önceki miktarların yaklaşık iki katına çıkarılarak 8.000 ile 12.000 Türk Lirası arasında değişen tutarlarda yapılacak.

Bu yeni düzenleme, emekli maaşı alan yaklaşık 12,7 milyon kişiyi kapsayacak. Ayrıca, SGK tarafından ölüm aylığı alan 3,3 milyon kişiye de, başvuruda bulunmaları halinde 5.000 Türk Lirası tutarında bir promosyon ödemesi gerçekleştirilecek.

emekli promosyon

Bankaların, belirlenen minimum promosyon tutarlarını kendi inisiyatifleri doğrultusunda yükseltebilecekleri belirtilmiştir.

Emeklilik promosyonundan faydalanmak isteyenlerin, artışın ardından banka şubelerine başvuruda bulunmaları zorunludur. Banka değişikliği işlemleri e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebilirken, bu işlem için emekli maaşının alınmasından en az 10 gün öncesine kadar başvurulması gerektiği vurgulanmaktadır.