Belgesini getiren SGK'dan 5.100 TL yardım alacak! 5 dakikada onay veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan bireyler için kapsamlı bir yardım programı başlatıyor. SGK'dan kronik rahatsızlıkları belgelenmiş olanlara yönelik yapılan bu destek, aylık 5100 Türk Lirası maaş ödemesini kapsıyor. Bu yeni yardım programının detaylarına ilişkin merak edilenler haberimizde. İşte detaylar...

Belgesini getiren SGK'dan 5.100 TL yardım alacak! 5 dakikada onay veriliyor

Türkiye'de gıda fiyatlarında yaşanan artış, vatandaşları ekonomik açıdan zor durumda bırakırken, kamuoyu hükümetin alacağı sosyal yardım adımlarına odaklanmış durumda. Son günlerdeki önemli bir gelişme ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, kronik hastalara yönelik özel bir maddi destek programını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yapılan duyuruya göre, kronik hastalıklarla mücadele eden bireyler için aylık 5 bin 100 Türk Lirası nakit yardımı yapılacak. Bu destek programı, ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlara önemli bir gelir kaynağı sağlayacak nitelikte. Bu yardımdan faydalanmak isteyenlerin yapması gereken ise hastalıklarını resmi belgelerle yetkili kurumlara bildirmek olabilir. 


KRONİK HASTALARA AYLIK 5 BİN 100 TÜRK LİRASI DESTEK

KRONİK HASTALARA AYLIK 5 BİN 100 TÜRK LİRASI DESTEK

Başvuruların nereye yapılacağına ilişkin olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurmanın gerekliliği vurgulanıyor. Başvuru sürecinde, başvuruda bulunan kişinin sağlık durumu detaylı bir şekilde incelenecek ve bu yardımın ilgili kişiye verilip verilmeyeceği hususunda karar verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunmuş olduğu bu maddi destek, kronik hastalıkları olan bireyler için ekonomik destek sağlayarak, onların yaşamlarını daha iyi bir seviyeye taşımaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kronik hastalık yardımıyla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, bu yardımların miktarı da belirtilmiştir. Kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için ek ödeme yapılacağı ifade edilmiştir. Başvuru sürecinde, hastaların hastalıklarıyla ilgili raporlarını sisteme kaydetmelerinin zorunlu olduğu vurgulanmaktadır. Ayrıca, cihaza bağlı yaşamlarını sürdüren hastalara da ek ödeme yapılacağı belirtilmiştir. Bakan Yanık'ın açıklamalarına göre, başvuruda bulunan hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarına ilave olarak %5 ek ödeme yapılacaktır.