Belediye Meclisi Karar Aldı! Asgari Ücret 2 bin 580 TL Oldu

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın imzaladığı sözleşme ile belediyede görev yapan işçilerin en düşük maaşının 2 bin 580 TL olduğunu duyurdu.

Belediye Meclisi Karar Aldı! Asgari Ücret 2 bin 580 TL Oldu

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın imzaladığı sözleşme ile belediyede görev yapan işçilerin en düşük maaşının 2 bin 580 TL olduğunu duyurdu.

05 Şubat 2020 Çarşamba 15:24
Belediye Meclisi Karar Aldı! Asgari Ücret 2 bin 580 TL Oldu

Turgutlu Belediyesi'nde alınan karara ilişkin açıklama yapan Çetin Akın, "Biliyorsunuz kanun hükmünde kararname ile taşeron işçilerimiz belediyelerde personel A.Ş.'ye geçti. Kadro diyorlar ama sözde kadro. Bizim 2 yıllık süreç için ne yapacağımızı KHK ile belirlemiş durumdalar. Bu sürede 6. ayda bitiyor. Ne kadar zam yapacağımız, hangi sosyal hakları verebileceğimiz KHK ile belirlenmiş. Onun dışına çıkamıyorsunuz. Biz o arkadaşlarımız içinde ciddi bir sözleşme yapmak istiyorduk ama KHK'nın dışına çıkamıyorsunuz. Ama biz o arkadaşlarımıza şu an için ekstra şunları yaptık bugün imzaladığımız sözleşme ile; biz de en düşük asgari ücret 2 bin 580 lira oldu. Bekar aile yardımı almayan bir işçinin aldığı en düşük ücret 2 bin 580 lira. Bugün itibariyle bunu alacak.O sözleşmeye şöyle haklar koyduk; hac ibadetini yapmak isterse Türkiye'de bir ilk bu, kadrolu işçiler içinde yapmıştık, ücretli izin veriyoruz. Eşine, çocuğuna karşı şiddet uygularsa iş akdini feshediyoruz. Milli bayramlarda ikramiye veriyoruz. Çocuğu okula giden, her yıl eylül ayında olmak üzere eğitim yardımı yapıyoruz. Bunların toplamına baktığınız zaman çok ciddi haklar aldılar. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Belediye aşkanı daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Biz emekten yana olan insanlarız. Bundan sonra da 6. ayda da inşallah daha farklı bir sözleşmeye imzalarız. Tabii ki bu belediyenin gücüyle alakalı. Belediyede 50'ye yakın farklı maaş alan var. İkisi de çavuşluk yapıyor mesela. Birisi 3 bin 500 lira alıyor diğeri 3 bin lira alıyor. Büro memuru olarak çalışıyor, bir tanesi asgari ücret alıyor bir tanesi 3 bin lira alıyor. Aynı işi yapıyorlar, aynı odada çalışıyorlar. Sendikayla anlaştım. Çalışanları 11 bölüme böldük. Çalışan arkadaşımız o 11 bölümden hangisine giriyorsa o bölümden maaşını alacak. Kimse 1 lira eksik kimse 1 lira fazla almayacak. Eşit işe eşit ücret ödeyeceğim. Kimseye haksızlık yapmayacağım.

Son Güncelleme: 05.02.2020 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abit 2020-02-05 15:31:21

Helal olsun belediye gibi belediye işte

Avatar
Adsız 2020-02-05 15:31:33

Hangi partidensin bilmiyorum ama helal olsun sana.

Avatar
Atila 2020-02-05 15:45:30

Sen ne güzel bir belediye başkanısın Allah senin gibilerin sayısını artırsın Amin amin amin

Avatar
Murat Tuncay 2020-02-05 16:06:00

Adam gibi adam baba adamsın eli opulecek belediye başkanı ve sırtta taşınacak başkan bu işte helal olsun yaptığın görev sana saygılarımla

Avatar
Pikaçu 2020-02-05 19:27:56

Allah razı olsun

Avatar
Yasemin baygın 2020-02-05 22:30:16

Helal olsun keşke bizimkilerde yapsa

Avatar
Elmas 2020-02-06 08:07:03

Helal olsun senin senin gibi baskanlara

Avatar
Ayse 2020-02-06 08:08:17

Turkiyeye senin gibi belediye baskanlarl lazlm Allah senin gibi hak yemeyenleri coaltsln yolun aclk olsun baskanlm