Bekçi Maaşlarına Büyük Zam İşte Konuşulan En Düşük Bekçi Maaşları

Bekçi olanlar ve bekçi olmaya hazırlananlar için maaş detayları ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Bu sene alınacak 3 bin 250 bekçi ne kadar maaş alacak.

Bekçi Maaşlarına Büyük Zam İşte Konuşulan En Düşük Bekçi Maaşları

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber bekçi olanlar ve bekçi adayları maaşlara ne kadar zam yapılacağını merak ediyordu. Haziran ayı enflasyon oranları da açıklandıktan sonra memur maaşlarına yüzde 40’ın üzerinde zam gelmiş oluyor. Bununla beraber en düşük bekçi maaşına 3 bin liradan fazla zam geldiği iddiası gündeme düştü. konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de bu şekilde en düşük bekçi maaşının 10 bin 293 lira olacağı ifade edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamları da açıklandıktan sonra 6 aylık enflasyon verileriyle memur ve emekliler dışında bekçilerin alacağı maaş da netleşti. Peki, Bekçi maaşı ne kadar oldu, ilkokul - lise - üniversite zamlı bekçi maaşları 2022 kaç TL?

Yapılan açıklamalara göre en düşük bekçi maaşı Temmuz itibariyle 10.293 TL olduğu konuşulmaya başlandı.

Bekçi maaşlarına ilişkin net detaylar ve resmi açıklamalar henüz belli olmasa da en düşük rakamın 10 bin 293 TL olduğu konuşulmaya başlandı. Gelecek yeni veriler sonrasında ise bekçilerin ilkokul, lise ve üniversite mezuniyetlerine göre ne kadar maaş alacakları açıklanacak.

2022 Ocak Ayı Bekçi Maaşları Şu Şekildeydi;

İlkokul mezunu bekçi maaşı 6 bin 535 TL
Lise mezunu bekçi maaşı 6 bin 767 TL
Üniversite mezunu bekçi maaşı 7 bin 707 TL

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /