Bedellide 28 Gün Şartı Değişti

Bedelli askerlikte yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre daha önce 28 olarak açıklanan askerlik şartının değişeceğine yer verildi.

Bedellide 28 Gün Şartı Değişti

Bedelli askerlik yasası için TBMM'de görüşmeler başladı. Tepki toplayan 28 gün için hükümet yeni teklif hazırladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı son dakika açıklamasında, bedellide daha önce 28 olarak açıklanan gün sayısının 21 güne indirileceğini söyledi.

Mehmet Muş, bedelli askerlik için hazırlanan teklifte yer alan 28 gün sayısının verilecek bir önergeyle 21 güne indirileceğini kamuoyuna duyurdu. Muş açıklamasının devamında, teklifle ilgili olarak başka bir değişikliğin yapılmasının, şu andaki aşamada  gündemde olmadığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyundaki tartışmalar, siyasetteki tartışmalar ve TSK'nın gelecekle alakalı planlaması çerçevesinde 28 günlük askerlikle ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte ve biz teklifi 21 gün olarak revize edilmesi konusnuda teklifte bulunacağız."

Celtabet ALIŞ VERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYIN. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

BBP GENEL BAŞKANI: GELİR DÜZEYİNE GÖRE ÜCRET BELİRLENSİN

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise yaptığı açıklamada bedelli askerlik için istenen ücretin, vatandaşların gelir düzeyine göre belirlenmesini istedi. Destici açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Eğer asgari ücretle çalışıyorsa 5 bin lira ödesin aylık geliri 100 bin lira ise o da 100 bin lira ödesin. Yani bu adalet sağlansın. Asgari ücretli ile siz Türkiye’nin en zengininin çocuğunu aynı fiyata, 15 bin liraya bedelli askerlik yaptırırsanız bence bu adil ve doğru olmaz"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA