BDDK'nın Swap Hamlesi Sonrası Dolar, Euro ve Altın Fiyatları Sert Düştü

Son dakika haberi: BDDK'dan bir açıklama yapıldı ve swap düzenlemesi yapıldığına yer verildi. Bu açıklama sonrası dolar ile altın fiyatlarında hızlı bir düşüş görüldü.

BDDK'nın Swap Hamlesi Sonrası Dolar, Euro ve Altın Fiyatları Sert Düştü

BDDK'dan swap hamlesi geldi: Dolar ve altın hızlı düştü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bir son dakika açıklamasında bulundu ve yabancı bankalarla yapılan swap işlemelerinde limitlerin arttırıldığını duyurdu. 

BDDK'dan yapılan açıklamaya baktığımızda bankaların konsolidasyona tabi yurt dışındaki kredi kuruluşu ve finansal kuruluş niteliğini haiz ortaklarıyla gerçekleştirdiği işlemler haricinde , yurt dışında bulunan yerleşiklerle yapılan vadede TL satım yönünde gerçekleştirecekleri para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlerde düzenleme yapıldığı görüldü. 

Söz konusu düzenlemeye göre işlem tutarları toplamının, bankaların son hesaplanan yasal özkyanklarına oranı olarak belirlenen sınırın vadesine 7 gün kalan işlemler için yüzde 2Eden yüzde 5'e arttırım olduğu, vadesine 30 gün kalan işlemler için yüzde 5 yerine yüzde 10, vadesine 1 yıl kalan işlemler için yüzde 20 yerine yüzde 30 olarak yeniden belirlenmesine karar verildi.

DOLAR HIZLI DÜŞTÜ

Swap işlemi öncesi 8,19 TL seviyesinde seyreden dolar kuru, bu hamle sonrası 8,08 TL seviyesine kadar geriledi.

EURO

Sabah saatlerinde 9,69 TL olan Euro kuru 9-56 TL'ye kadar geriledi. 

ALTIN GERİLEDİ

Gram altında da hızlı bir düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 496 TL olan gram altın, bu hamle sonrası 489 TL'ye geriledi.

Çeyrek altın 805 TL.

Cumhuriyet altını 3232 TL.

SWAP NEDİR?

Finansta yapılan bir takas, finansal araçların veya nakit akışlarının veya ödemelerin belirli bir süre için değiş tokuş edilmesi için iki taraf arasında yapılan bir anlaşmadır. Enstrümanlar hemen hemen her şey olabilir, ancak çoğu takas, temel anapara miktarına dayalı nakit içerir

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA