BBP Lideri Destici'den Asgari Ücrete "%22.5 Zam" Çağrısı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Denizli Pamukkale'deki 'Türkiye kucaklaşıyor birlikte buluşuyor' konulu bölge toplantısına katıldı. Burada gündemdeki meselelere ve asgari ücret görüşmelerine dikkat çeken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücrete en az %22.5 oranında zam yapılması gerektiğini söyledi.

BBP Lideri Destici'den Asgari Ücrete "%22.5 Zam" Çağrısı

BBP Lideri Destici'den Asgari Ücrete "%22.5 Zam" Çağrısı

Türkiye'de bütçe gelirlerinin yüzde 80'inden fazlasının vergilerden geldiğini, bunların yüzde 67'sinin dolaylı vergiler olduğunu söyleyen BBP Lideri Destici, "Halbuki OECD ülkelerinde bu oran sadece yüzde 30. Yüzde 67 dolaylı vergi ne demek zengin ve yoksuldan eşit alınan vergi demek. Burada da mutlaka iyileştirme yapılması lazım." şeklinde konuştu.

Türkiye'de gelir dağılımının adil olması gerektiğini, bütçenin bir önceki seneye göre yüzde 22.5 oranında büyüme kaydettiğini söyleyen BBP Genel Başkanı, "O zaman bu 22,5 oranından toplumun her kesiminin nasibini alması lazım. Yani ‘Asgari ücret oranı da en az yüzde 22,5 oranında artırılmalı’ diyoruz. Aynı şekilde emekli, memur, çalışan maaşları da artırılmalı." şeklinde konuştu.