Bayramda Çalışana 1008’lira Ekstra Ödeme Yapılacak

Kurban Bayramı geride kalırken bayramda çalışanlar ne kadar ekstra ödeme alacaklarını merak ediyor. İşte o hesaplama.

Bayramda Çalışana 1008’lira Ekstra Ödeme Yapılacak

Kurban bayramında kimimiz tatil yaptı kimimiz çalışmaya devam etti. Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Bayramda çalışan biri ne kadar ödeme alacak. Tek tek hesaplandı. İşte bayramda çalışanlara ödenecek miktar.

Bayramda 4,5 gün olan resmi tatille beraber 15 Temmuzda uygulanacak bir günlük tatille beraber toplamda 5,5 gün resmi tatil verildi. Yani 8 Temmuz Cuma günü öğleden sonra başlamak üzere Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günü ile 15 Temmuz Cuma günü resmi tatil sayılıyor. Ancak bazı sektörlerde bayram süresince çalışmaya devam edildi. Çalışan vatandaşlara da ekstra mesai ücreti verilmesi gerekiyor. Bu süreçte çalışan işçilere bir gün için 2 yevmiye ödeniyor.

İşçinin rızasıyla bu çalışma gerçekleştirilmesi gerekiyor. Yani işçi çalışmak istemezse bu süreçte zorla çalıştırılamaz. Normal çalışma döneminde mesai ücreti yüzde 50 ödenirken resmi tatillerde bu oran yüzde 100 olarak ödenmek zorunda. Çalışmayanların maaşı da bu dönemde tam olarak verilmek zorunda.

Toplam 5,5 Gün

Bayramda 4,5 gün resmi tatilin yanında 15 Temmuzdaki çalışmayla beraber bu 5,5 güne çıkıyor. Normalde mesai ücreti yüzde elli ödenirken resmi tatilde çalışan bu rakam iki kat olarak ödeniyor.

Nasıl Hesaplanır

Asgari ücret 5.500,35 TL oluyor. Yapacağımız hesaplama asgari ücret üzerinden olacak.

Bir işçinin aylık çalışma saati 225 saat olarak hesaplanıyor. 5.500,35/225 saat, buda saatlik ücreti 24,44 liraya denk getiriyor.

Bayramda 5,5 gün çalışan işçinin günlük  7,5 saatten toplamda 41,25 saat çalışması anlamına denk geliyor.

24,44 X 41,25 = 1008 liraya denk geliyor.

Sizde çalıştığınız saat kadarını 24,44 lira ile çarparak bayram için alacağınız rakamı hesaplayabilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /