Bayram İkramiyeleri Hakkında Merak Edilen Her Şey Şimdi Sorgulanabilir!

Ramazan Bayramı öncesinde, SSK, Bağ-Kur, EYT, dul ve yetim maaşı alan emekliler için beklenen ikramiye ödeme tarihleri açıklandı. Bu ödemeler, emekli aylığı alanların yanı sıra dul, yetim ve ölüm maaşı alanları da sevindirecek. İşte, emekli bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri ile ilgili detaylar:

Bayram İkramiyeleri Hakkında Merak Edilen Her Şey Şimdi Sorgulanabilir!

SSK Emekli Bayram İkramiyesi Tarihleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK 4A kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günlerini belirledi. Maaş ödemeleri her ayın 17 veya 18’inde olanlara 2 Nisan’da, 19, 20, 21, 22’nde olanlara 3 Nisan’da ve 23, 24, 25, 26’da olanlara 4 Nisan’da ödemeleri yapılacak.

Bağ-Kur Emekli Bayram İkramiyesi Tarihleri

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alanların ödemeleri 5 Nisan’da yapılacak. 4B Bağ-Kur emeklileri, bayram ikramiyelerini bu tarihte alabilecekler.

Emekli Sandığı (4C) Bayram İkramiyesi Tarihleri

Emekli Sandığı emeklileri, maaş ödemelerini her ayın 1’i ve 2’sinde alanlara 2 Nisan’da, 3, 4 ve 5’inde olanlara ise 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyelerini alabilecekler.

Kimler Bayram İkramiyesi Alabilir?

Emekli maaşı alanlar, dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş (yaşlılık) parası alanlar, şampiyon sporcular, vazife malullüğü aylığı alanlar, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, muharip gaziler ve şehit yakınları bayram ikramiyesinden faydalanabilirler.

Dul ve Yetim Maaşı Alanlar için İkramiye Miktarları

Dul ve yetim maaşı alanlara, bayram ikramiyesi hisse oranlarına göre ödeme yapılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine %50 oranında ödeme yapılıyor. Çocuklara ise yetim maaşı olarak %25 hisse oranında ödeme yapılıyor. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ise ödeme %75’e yükseliyor.

Yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alanlara 1.500 TL ikramiye, yüzde 75 hisse oranında ölüm aylığı alanlara 2.250 TL ödenecek. Yetim aylığı alan ve yüzde 25 hisse oranında aylık alanlara ise 750 TL ikramiye yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin beklentilerini karşılamak adına önemli bir adım atacaklarını belirtti. Erdoğan, “En düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.” dedi