Bayram harçlığını kapanların listesi belli oldu! 5.330 TL nakit IBAN’lara yatırıldı

5 bin 330 TL ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı! Tüm detaylar haberimizde.

Bayram harçlığını kapanların listesi belli oldu! 5.330 TL nakit IBAN’lara yatırıldı

Bakan güzel haberi verdi! Öğrencilerine hesaplarına 5 bin 330 TL ödeme yatırıldı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HAK SAHİPLERİNE 5 BİN 330 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok alanda maddi destek sağlamaya devam ediyor. SED ödemeleri her ay 15. gün itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor ancak Nisan ayında Ramazan Bayramı olması sebebiyle ödemeler erken tarihte yatırıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Ramazan Bayramı sebebiyle Nisan SED ödemeleri 8 Mart tarihinde yatırılacak. 897.6 milyon TL hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Bütün çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, kendine güvenen ve değerlerine sahip çıkan evlatlar şeklinde yetişmesi için çabalıyoruz.' 

sed ödemeleri hesaplara yatırıldı

SED ödemesi öğrencinin eğitim seviyesine göre değişkenlik gösteriyor. Ödemeler anaokulu düzeyinde eğitim gören öğrenciler için 3.614.13 TL, ilköğretim düzeyinde eğitim gören çocuklar için 5.421.20 TL, ortaokul düzeyinde eğitim gören çocuklar için 5.782.62 TL, üniversite düzeyinde eğitim gören çocuklar için 6.505.44 TL destek ödemesi yapılıyor. Ortaokul düzeyinde eğitim gören ancak örgün eğitimi devam etmeyen çocuklara da 3.614.14 TL ödeme yapılıyor. Eğitim gören çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için planlanan SED ödemeleri için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri'ne şahsen giderek yapılabiliyor. Aynı zamanda e-Devlet sistemi Sosyal ve Ekonomik Destek Başvurusu sayfası üzerinden online olarak yapılabiliyor. Başvurularda vatandaşlardan gerekli görülürse öğrenci belgesi ve sağlık belgesi de talep edilebiliyor.