Başvurusu E Devlet'ten Başlıyor: Devletten 5250 Lira Pandemi Yardımı

Devlet , koronavirüs pandemisi kapsamında ihtiyaç sahiplerine OCak, Şubat ve Mart ayında biner liralık pandemi desteği verecek ve 3 ay boyunca kira yardımı yapılacak. Esnaf destek paketinin detayları ve son bilgiler yazımızda.

Başvurusu E Devlet'ten Başlıyor: Devletten 5250 Lira Pandemi Yardımı

Devletten ihtiyaç sahiplerine 5 bin 250 lira destek.

Pandemi döneminde vatandaşlara yapılan desteklere bir yenisi daha eklenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 1 milyondna fazla kişiye 3 ay boyunca her ay 1000 lira destek verileceğini, kira yardımı ile birlikte toplamda 5 bin liranın üzerinde destek sağlanacağını söyledi. 

Dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs pandemisi ekonomileri de ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında gelen kısıtlamalarla birlikte birçok esnaf dükkanını kapattı ya da daha az çalışıyor. Esnaflara destek verilmesi için de yeni paket üzerinde çalışmalar tamamlandı.

3 BİN LİRANIN HANGİ AYLARDA VERİLECEĞİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, " Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Yüzde 18'den 8'e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." demişti

Edinilen bilgilere göre 3 bin lira pandemi desteğinin Ocak, Şubat ve Mart aylarında verileceği öğrenildi.

KİRA DESTEĞİ

büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde işyeri kira olan vatandaşlara aylık 750 lira olmak üzere üç aylık toplam 2.250 lira, diğer yerlerde aylık 500 Türk lirası olmak üzere toplamda 1.500 Türk lirası kira desteği verilecek.

Bu şekilde Ocak , Şubat ve Mart aylarında toplam destgek 5 bin 250 liraya kadar çıkacak. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin detayları şu şekilde:

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada destek başvurularının e Devlet kapısı üzerinden yapılacağına yer verildi. Başvuruların Ocak ayında başlayacağı belirtildi. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN