Başvurular e Devlet'te Başladı: Engellilere Karşılıksız 65 Bin Lira Verilecek

Engelli vatandaşlara karşılıksız 65 bin lira hibe desteği için başvuru duyurusu geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada hibe desteği başvurularının e devlet üzerinden başladığını söyledi. İşte başvuru şartları ve linki.

Başvurular e Devlet'te Başladı: Engellilere Karşılıksız 65 Bin Lira Verilecek

Engellilere e devlet üzeirnden hibe.

Engelli vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında engellilere iş kurmaları için verilecek hibe desteği için e devlet üzerinden başvuru yapılabileceğine yer verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un imzası ile yayımlanan açıklamada, engelli vatandaşlara 65 bin TL'ye kadar hibe desteği sunulacağını söyledi. 2014 yılından bu yana desteklerin sürdüğünü söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Selçuk, “Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldığımız Engelli Hibe Desteği başvurularını engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-Devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz.” dedi.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

İş kurmak için hibe desteği almak isteyen engelli vatandaşlar, e devlet kapısı üzerinden başvurularını yapabilecek.Başvuruların bugün başladığını söyleyen Bakan Selçuk, “Ülkemizin kendi kaynaklarıyla oluşturduğu ve geniş bir hedef kitleye hizmet sunan e-Devlet faaliyetlerine Engelli Hibe Desteği başvurusunu eklemiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Kullanıcı dostu ara yüzüyle beraber en hassas gruplar içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımızın bulundukları yerlerden kolayca başvuru yapmasını sağlamak amacıyla oluşturulan sistem sayesinde engellilerimize bir kolaylık daha sunmuş oluyoruz. Bugün itibariyle başvuruları almaya başlıyoruz. Hayaller engelsizdir diyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Hibe desteğine başvuruda bulunacak vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • İŞKUR’a engelli kaydı olmak,
  • Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
  • Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),
  • İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
  • Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
  • Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak,
  • Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,
  • Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. (Komisyon tarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası öncesinde https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden kişinin icra dosyasının olup olmadığı sorgulamasının yapılması gerekmektedir.)
  • Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık projelerinde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesine, Arıcılık projelerinde ise “Arıcılık” belgesine (sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

BAŞVURU NASIL?

E Devlet üzerinden başvurular aşağıdaki sayfadan alınacak.

https://www.turkiye.gov.tr/turkiye-is-iskur-engelli-hibe-destegi-basvurusu

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada hibe desteği başvurunuzu yapabilirsiniz.

Siz hangi işi kurmayı düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.