Başvurular 5 Ağustos’ta Sona Eriyor 250 Bin Liraya Kadar Destek Verilecek

İş kurmak isteyen vatandaşlara bir destek daha geliyor. KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılmasına yönelik çalışmalar başlattı.

Başvurular 5 Ağustos’ta Sona Eriyor 250 Bin Liraya Kadar Destek Verilecek

KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılmasına yönelik yeni adımlar atmaya başladı. Yaşayan Kültür Mirası İşletmelere Destek Programıyla iki kurum arasında bir program hazırlandı. Bu meslekleri yapmak isteyenlere destek verilecek.

Program kapsamında destek alacak meslek grupları, takunya yapımı, şimşir tarak yapımı, Çeşm-i bülbül, kök boyacılığı, debbağlık, dantel örme, hallaçlık, bakırcılık, telkari, oltu, lüle, kehribar taşı, çinicilik, bez dokuma, folklorik bebek yapımı, gölge oyunu tiplemeleri yapımı, kazaziye yapımı, nakkaşlık, şerbetçilik, at arabacılığı, gramafon tamirciliği ve çorap örücülüğü olarak belirlendi.

Bu kapsamda kendi mesleklerini gençlere öğretmek isteyen zanaatkarların 560’ının başvurusu kabul edilirken 160 başvuruda şuan için değerlendirme aşamasında.

Bu program kapsamında mesleklerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, usta-çırak ilişkisini canlandırıp yeni zanaatkarlar yetiştirmek hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve KOSGEB’in ortak projesinde zanaatkar ve esnaflara kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destekler verilecek.

İşletme başına toplamda 250 bin liraya kadar çıkan destekler için 24 Haziranda başlayan başvurular 5 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /