Başvuru tarihi kaçıran paradan mahrum kalır! 8000-9000-10000 TL nakit müjdesi!

Emeklilere sunulan banka promosyonlarının miktarları kesinleşti. Promosyonlar, 8.000 ile 12.000 Türk Lirası arasında değişiyor ve emeklilerin başvuruları halen devam ediyor. İşte detaylar...

Başvuru tarihi kaçıran paradan mahrum kalır! 8000-9000-10000 TL nakit müjdesi!

Bankalar veya e-Devlet platformu aracılığıyla yapılan başvurularla, emeklilere sunulan promosyonlar belirlendi. Bankalar, emeklilerden 3 sene boyunca belirli bir bankada kalmalarını talep ediyor. Ancak daha avantajlı bir teklif olduğunda banka değişikliği yapmak mümkün. Birden fazla emekli maaşı alanlar her bir maaş için ayrı promosyon başvurusunda bulunabiliyorlar. 

EMEKLİYE SEVİNDİRİCİ HABER

Başvuru yapmayan emekli bu parayı alamayacak!

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, promosyonlarla ilgili detayları şöyle açıkladı: "Halihazırda promosyon alan emekliler, daha yüksek promosyon sunan bir bankaya geçmek istediklerinde bunu yapabilirler. Banka değişikliğinde herhangi bir cezai yaptırım bulunmamakta. Emeklilerin sadece aldıkları promosyonun kullanmadıkları kısmını iade etmeleri yeterli." Karakaş ayrıca şunu belirtti: "Emekli maaşları dosya bazında değerlendirilir. Örneğin, eşinden dolayı dul maaşı alan bir kişi, kendi maaşı üzerinden de ayrı bir promosyon alma imkanına sahip." Düzenlemeden dul ve yetim aylığı alan hak sahipleri de yararlanacaklar. Bu kişilere en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Yaklaşık 16 milyon kişinin kapsamda yer aldığı banka promosyon düzenlemesiyle, emeklilerin maaşlarında önemli bir artış hedefleniyor.