Başkentte Okul Servislerine Yüzde 13 Zam Yapıldı!

2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi Başkent'te okul servisi ücretlerine yüzde 13 oranında zam yapıldı.

Başkentte Okul Servislerine Yüzde 13 Zam Yapıldı!

Ankara Servis aracı işletmecileri Esnaf Odası Başkanı Halil Seyfi, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Okul öncesi, ilk ve ortaokullara öğernci taşıyan servislerde rehber bulundurma yükümlülüğü olduğunu hatırlatan Seyfi, aylık öğrenci başına 45 TL'lik rehber personel giderinin 20 TL arttığını söyledi.

Zammın gerekçelerini de sayan Seyfi, bir önceki seneye göre yedek parça, bakım, işletme giderlerinde asgari ücret artışına paralel olarak artış sağlandığını söyledi.

Seyfi, "Taşıma sektöründe fiyatlar konusunda en belirleyici unsur akaryakıt fiyatlarıdır. Bir önceki yıl fiyat tarifesini yayınladığımız haziran ayından bu yana akaryakıt fiyatlarındaki artış yüzde 30 civarındadır.Birlik esnaflarımızın fedakarlık yapmasını ve gerekirse kar etmeden çocuklarımızın taşınması konusunda özveri göstermesini istedi.Bunun üzerine esnafımızın bir kısmının da görüşleri alınarak maliyet hesapları yapıldı, geçen yılki taşıma fiyatlarına yüzde 13 oranında zam yapılmasına karar verildi.Tarifemiz Ankara Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birlik tarafından da onaylanarak yürürlük kazandı" dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA