Bankalara Kredi Borcu Olanlar: Takibe Düşen Borçlar İçin Çalışma Başladı

Bankalara kredi borcu olan ve kredi borcunu ödeyemediği için borçları takibe düşmüş vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi.

Bankalara Kredi Borcu Olanlar: Takibe Düşen Borçlar İçin Çalışma Başladı

Takibe düşen kredi borçları ile ilgili yeni adım.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan bir açıklama yaptı. Elvan yaptığı açıklamada ödenmediği için takibe giren kredi borçları ile ilgili yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. 

GIDADA FİYAT ARTIŞLARI VE ENFLASYONLA MÜCADELE

Son dönemlerde gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının enflasyonu artırdığını söyleyen Elvan, fiyat istikrarı ile enflasyonun aşağı çekileceğini söyleyerek, "Fiyat İstikrarı Komitesi ile enflasyonla mücadelede tüm tarafları aynı masada topluyoruz. Enflasyonla mücadelede para politikaları, mali ve yapısal politikaların bir arada olduğu bütüncül bir bakış açısına gerek duyuluyor" dedi.

TAKİBE GİREN BORÇLAR İÇİN DÜZENLEME

Bakan Elvan yaptığı son açıklamada takibe düşen kreid borçları ile ilgili bir çalışma başlatılacağını söyleyerek "Kredi Yaşam Döngüsü Projesi ile bankalarda tahsili gecikmiş alacaklara ilişkin çözümleme birimleri oluşturulmasını arzu ediyoruz"  dedi.

151 MİLYAR LİRA KREDİ BORCU TAKİPTE

Bakan Lütfü Elvan yapıtğı son açıklamada takipteki borç miktarını da açıkladı ve  "Şu anda takipteki alacakların miktarı 151,6 milyar lira, yakın izlemedeki krediler 387,5 milyar lira. Bu son derece yönetilebilir durumda" dedi ve "Finansal İstikrar Komitesi, Merkez Bankasının elini güçlendirecek, para politikalarını tamamlayıcı bir rol üstlenecek. Arz sıkıntısı kaynaklı fiyat artışı varsa arza yönelik tedbirlere burada karar verilecek" ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞ YAPILANDIRMA BEKLİYOR

Bankalara kredi borçları olan, borcunu ödeyemediği için borçları takibe düşen ve icralık olan vatandaşlar yapılandırma ve sicil affı bekliyor.

Düzenleme hayata geçtiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamız ıaşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN