Bankalara Borcu Olanlar: Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Teklifi Mecliste

Kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. TBMM'ye MHP ve CHP tarafından sunulan teklifte yapılandırma kapsamının genişletilmesi istendi.

Bankalara Borcu Olanlar: Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Teklifi Mecliste

Yapılandırma kapsamında kredi ve kredi kartı borçlarının da eklenmesi teklifi.

Kredi ve kredi kartı borcu olan vatandşaları ilgilendiren teklif TBMM'ye geldi. TBMM'de açıklamalarda bulunan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yapılandırma teklifine kredi ve kredi kartı borçlarının da eklenmesini, vatandaşların özel bankalara ödeyemediği borçların da yapılandırma kapsamına alınmasını istedi.  Vergi, SSK, BAĞ-KUR, HGS, ÖGS ve kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme geldiğini ifade eden Şimşek, kanun kapsamının genişletilmesini, kapsama çiftçilerin borçlarının da eklenmesini istedi ve kredi ile kredi kartı borçlarının da kapsama alınmasını istedi. 

Şimşek TBMM'de yaptığı konuşmada, "Vergi, SSK, BAĞ-KUR, HGS, ÖGS ve kamu borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun Meclis gündemine gelmiştir. Bu kanunun kapsamı genişletilmeli, çiftçi borçları, Ziraat Bankası, Tarım Kredi ve özel bankalara olan çiftçi borçları da bu kapsam dâhiline mutlaka alınmalıdır. Kredi ve kredi kartları borçları da kapsam dâhiline alınıp bu insanlara da bir fırsat verilmelidir. Mutlaka ticari sicilleri bozulanlara sicil affı çıkartılmalıdır. Okullardan kaydı silinen, devamsızlık, ders geçememe, harç yatıramama gibi sebeplerden dolayı öğrenciler için mutlaka öğrenci affı çıkartılmalı ve bu okumak isteyen çocukların eğitim hakkı mutlaka tanınmalıdır." dedi. 

MHP'DEN AÇIKLAMA

Cumhur İttifakı ortağı MHP, konu ile ilgili görüşünü bildirdi. Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı açıklamasında , kapsama çiftçi, köylü ve esnafın kooperatifleri aracılığıyla kullandığı ve zamanında ödeyemediği kredi borçlarının da eklenmesini istedi ve "Milliyetçi Hareket Partisi olarak Kanun Teklifi’nin Komisyon görüşmelerinde çiftçimiz, köylümüz ve esnafımızın kooperatifleri aracılığıyla kullandığı ve zamanında ödeyemediği kredi borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması önerimiz olumlu görülmekle birlikte üzerinde çalışılması gerekçesiyle teklifte yer almamıştır." dedi.

Söz konusu teklif, yapılandırma teklifi kapsamında görüşülecek ve oylama yapılacak. 

Sizce kredi ve kredi kartı borçları yapılandırmaya eklenmeli mi? Yorum kısmı aşağıda. YAPILANDIRMA AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN