Bankalara Borcu Olan Asgari Ücretlilere Meclisten Sevindiren Haber Geldi

Meclisten gelen son dakika haberine göre; TBMM'de bir kanun teklifi gündeme geldi. Gündeme gelen kanun teklifinde bankalara borcu olan vatandaşlara iyi haber verildi.

Bankalara Borcu Olan Asgari  Ücretlilere Meclisten Sevindiren Haber Geldi

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar, özellikle emekli ve asgari ücretlilerin alım gücünü oldukça azalttı. Yaşanan sıkıntılar pandemi ile başlamış ve Ukrayna Savaşı ile zirve yapmıştı. Her geçen gün daha da artan fiyatlar nedeniyle ciddi sorunlar yaşanırken bankalara borcu olan vatandaşların evlerine haciz gelmeye devam ediyor. 

İcralık Durumları

Bankalara kredi, kredi kartı  borçları nedeniyle zorda kalan  vatandaşlar, borçlarını ödeyemediği için icralık olmaya devam ediyorlar.

Geçen ay yapılan açıklamayla  verilere göre  bu yıl Mayıs ayına kadar toplamda 2 milyon 657 bin yeni icra dosyasının geldiği bildirildi. Milyonlarca kişinin icralık olduğu açıklanırken , Türkiye'de illere göre icralık dosya sayısı şu şekilde gösterilmişti;

Asgari Ücretlilere İyi Haber

TBMM'den gelen son dakika haberinde asgari ücretlilerin maaşlarına haciz konulmaması için bir kanun teklifi getirildi.Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın verdiği kanun teklifine baktığımızda icra borçları nedeniyle asgari ücretlinin maaşına haciz konulmaması talep edildi.

Meclise sunulan İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin kabul edilmesi durumunda bankaya olan borcu nedeniyle asgari ücretlilerin maaşlarına bir icra haciz durumu olmayacak.