Bankada Parası ve Altını Olanlar Dikkat: Değişiklik Yapıldı

Bankalarda parası ve altını olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. BDDK tarafından yapılan düzenleme ile artık kredi kartı kullanıcılarının kart limitleri, hesaptaki paraya kadar arttırılabilecek.

Bankada Parası ve Altını Olanlar Dikkat: Değişiklik Yapıldı

Son dakika : Bankada parası ve altını olanlar için değişiklik.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafındna yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme, Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Düzenlemenin yayımlanmasının ardından detaylar da netleşmeye başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre bankada parası ya da altın hesabı olanlara , kredi kartında yüksek limit tahsil edileceği , bunun yolunun bugün açıldığına yer verildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektör olumsuz şekilde etkilendi. Korona sonrası yeni hayata geçilmesi ile vatandaşların tüketim alışkanlıkları ve davranışlarında da değişiklik görüldü. Koronavirüs nedeniyle dışarı çıkmayan, evlerinde kalan , sadece evden işe giden vatandaşlar, internet üzerinden, mobil uygulamalar üzerinden alış verişlerini yapıyor. Bu da kredi kartının fazlaca kullanılmasının önünü açtı. 

Kredi kartlarının fazla kullanılması, bankacılık sektörü iel teknolji sektörünün yoğunlaşmasına neden oldu. 

HAZİRAN'DAKİ DÜZENLEME İLE UZAKTAN ERİŞİM

Haziran ayında BDDK bir düzenleme yaptı ve yapılan düzenleme ile kredi kartı sözleşmelerinin uzaktan erişim araçları ile imzalanması ve onaylanmasının yolu açıldı. Bunun ardından vatandaşlar , artık bankaların mobil uygulamalarını indirerek kredi kartı sözleşmelerini bu uygulamaların üzerinden okuyup imzalayabiliyor ve kredi kartı başvurularını bu şekilde yapabiliyor. 

BUGÜNKÜ DÜZENLEME

Bugün yapılan düzenleme ile BDDK, kart çıkaracak kuruluşlara yeni yetkiler verdi. Buna göre vatandaşların banka hesaplarında olan, karşılığı nakit ve nakit benzeri olan kıymetler olması durumunda , karşılık olan tutarı geçmeyecek şartıyla, gelir beyanı ve gelir teyidi zorunluluğuna tabi olmadan kredi kartı limitini tespit edebilecek. 

Kredi kartı limitleri, müşterinin bankada buluan nakit parasına ve altının ile diğer kıymetli yatırım araçlarının miktarına kadar arttırılabilecek. 

2 BİN LİRA SINIRI

Analistler, ilk defa kredi kartı sahibi olacak bir gerçek kişinin, aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyinin tespit edilememesi durumunda tüm kart çıkaran kuruluşlardan edinilebilecek toplam kredi kartı limitinin 2 bin lira olarak belirlendiğini hatırlattı.

Sizce bu uygulama doğru mu? Nakde göre limit arttırımı olmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.