Banka ve kredi kartı kullananlara faiz çıkmazı! Merkez Bankası son dakika açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Nakit avans ve kredi faiz oranları da bu şekilde netleşmiş oldu. Peki yeni faiz oranları ne olacak? İşte detaylar…

Banka ve kredi kartı kullananlara faiz çıkmazı! Merkez Bankası son dakika açıkladı

31 Mart seçimleri sonrası Merkez Bankası, politika faizinde değişiklik yapmayarak faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı. Bu kararın ardından nakit avans ve kredi kartı faiz oranlarında bir değişiklik olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz indirimine ilişkin herhangi bir değişiklik yapmamasının ardından hem Hazine hem de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni ekonomi takımının ortodoks politika açıklamalarına rağmen faizler konusunda duyulan endişeler hala devam ediyor. Bu endişeleri gidermek amacıyla Merkez Bankası faiz artırımına hız verdi.

Banka ve kredi kartı kullananlara faiz çıkmazı! Merkez Bankası son dakika açıkladıFaiz Değiştirmeme Kararı Alındı

Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini değiştirmeme kararı aldı. Faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Şubat ve Nisan aylarındaki faiz artırımından sonra ikinci kez bir ara döneme denk geldi. Mart ayında beklenmeyen bir şekilde 500 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleşmişti. TCMB bu kararla parasal sıkılaşma politikasını sürdürürken ekonomideki istikrarı sağlamak için çeşitli tedbirler almaya devam ediyor.

Son yıllarda Türkiye'de yüksek enflasyonla mücadele edilirken vatandaşların kredi kartlarını kullanarak nakit avans alması oldukça yaygın bir durumdu. Ancak geçtiğimiz ay bu durumu kontrol altına almak amacıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nakit avans faizlerini yüzde 5'e düşürdü. 6 Nisan'da Resmi Gazete'de yayınlanan bir karar ile kredi kartı akdi faizlerinde de değişikliğe gidildi.

TCMB'nin bugün açıkladığı kararın nakit avans ve kredi kartı faiz oranlarını etkilemediği görüldü. Önceden faiz artışlarından etkilenmemesi amacıyla yüzde 3.66 seviyesine sabitlenen kart faizleri değişiklik sonrasında yüzde 4.25'e yükseltildi.