Banka Polislerin Maaş Promosyon Teklifini Yükseltti! Polisler 50 Bin İstiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli 330 bin polis için maaş promosyonunda sona gelindi. Vakıfbank son olarak maaş promosyon teklifini 35 bine yükseltirken, polisler 50 bin TL promosyon istiyor.

Banka Polislerin  Maaş Promosyon Teklifini Yükseltti! Polisler 50 Bin İstiyor

Banka Polisler Maaş Promosyon Teklifini Yükseltti! Polisler 50 Bin İstiyor 

Son dönemlerde emeklilere verilen yüksek promosyonlar sonrasında kamu çalışanları bankalardan yüksek maaş promosyonları almaya başladı. Özellikle üniversitelerden rekor düzeyde promosyon anlaşma haberleri gelirken son olaran Anadolu Üniversitesi'nden rekor anlaşma geldi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre Anadolu Üniversitesi personeline 3 yıllık maaş promosyon anlaşması olarak 41 bin tl ödeme yapılacak. 

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli 330 bin polis için maaş promosyonunda sona gelindi. Vakıfbank son olarak maaş promosyon teklifini 35 bine yükseltirken, polisler 50 bin TL promosyon istiyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre polislerden gelen yoğun tepkiler üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı bankayla görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı. EMNİYET SEN Genel Başkanı Faruk Sezer, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Vakıfbank üst yönetiminin 330 bin polisin promosyon anlaşmasını revize etmek için biraraya geldiğini duyurdu. Vakıfbank 5 yıllık maaş promosyon teklifini 30 bin liraya yükseltirken, polis sendikası Emniyet Sen ise 50 bin TL istiyor. Promosyon anlaşmasının önümüzde ki günlerde Emniyet Sen ve banka arasında imzalanması bekleniyor.