Banka Faiz Oranları Arttı: 25 Şubat'tan Sonra...

Vakıfbank'tan faiz ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada faiz oranlarında bazı artış yapıldığına yer verildi.

Banka Faiz Oranları Arttı: 25 Şubat'tan Sonra...

Banka faizlerine zam geldi.

Vakıfbank bir son dakika açıklamasında bulundu. Ekonominin en önemli ölçütleri arasında kabul edilen faizlerle ilgili Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada faizlerde artışa gidildiğine yer verildi. Açıklamada yeni faiz oranlarının 25 Şubat tarihinden sonra geçerli olacağına yer verilirken söz konusu kararda gecikme faizinin yüzde 10'luk artışa gidildiğine yer verildi. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada "25 Şubat 2021 itibarıyla Ek Hesap faizi aylık yüzde 1,79 yerine yüzde 1,89; gecikme faizi aylık yüzde 2,09 yerine yüzde 2,19 olarak uygulanacaktır." ifadelerine yer verilirken , banka müşterilerine de bu konuda bilgilendirme mesajı atıldığına yer verildi. 

Vakıfbank’tan Aralık ayında gönderilen bilgilendirmede ise 25 Ocak’tan itibaren gecikme faizlerinin aylık yüzde 1,89 yerine2, 09 olarak uygulanacağı belirtilmişti. Bankanın daha önce attığı mesaj ise şu şekilde:25 Ocak 2021 itibarıyla Ek Hesap faizi aylık yüzde 1,59 yerine yüzde 1,79; gecikme faizi aylık yüzde 1,89 yerine yüzde 2,09 olarak uygulanacaktır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA