Bana kredi çıkmaz diyenlere görülmemiş kıyak! Bankalardan gece yarısı kredi kararı

Krediye ihtiyacınız varsa dikkat! Kredi çekemeyenlere müjdeli haber! Detaylar haberimizde.

Bana kredi çıkmaz diyenlere görülmemiş kıyak! Bankalardan gece yarısı kredi kararı

Kredi notu düşük olan vatandaşlara müjde. Kredi sicil affı olacak. Bu affın getirilmesine rağmen birçok soru cevapsız kalıyor. Kredi kartına taksit ödemelerini yapamayan kişiler yine de bu uygulamadan yararlanabilir mi? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

KREDİ SİCİL AFFI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen lobi grupları, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi siciline yönelik affı onayladığını ve bunun da soruna çözüm bulma çabalarını hızlandırdığını söylüyor. Kredi sicil affının 2024 yılında uygulamaya konması öngörülüyor. Kredi affı, kredi borçları nedeniyle zor duruma düşen vatandaşların kredi kayıtlarının belirli bir tarihten önce silinmesini ifade etmektedir. Bu uygulamadan; kredi borçlarını yeniden yapılandırıp düzenli ödeme yapanlar, borçlarını kapatmak için mahkemeye gidenler, kara listede olan ancak borçlarını ödeyerek durumunu iyileştirenler, kredi alma fırsatlarından yararlanabilecek. 

Kredi Sicil Affı

Kredi affından yararlanmak isteyen kişilerin bankasına başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru banka tarafından incelenerek şahsın af kapsamına uygun olup olmadığı belirlenecek. Uygun görülenlerin kredi puanları belirli bir miktar artırılacak. Kredi sicil affı avantajı insanların kredi itibarını artıracak ve yeni kredi fırsatlarına erişmelerini sağlayacak. Türkiye Bankalar Birliği ve Kredi Kayıt Bürosu'nun resmî internet sitesini ziyaret ederek kredi kayıt affına ilişkin son gelişmeleri takip edebilir ve güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.