Bakanlıktan Yapılan Zamlar Piyasayı Etkilemiyor Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığından kırmızı ete yapılan zam ile ilgili değerlendirme açıklaması geldi. Bakanlık, Et ve Süt Kurumunun yaptığı zammın kırmızı et piyasasını etkilemediğini belirtti.

Bakanlıktan Yapılan Zamlar Piyasayı Etkilemiyor Açıklaması

Et ve Sür Kurumunun kırmızı et ürünlerine yaptığı yüzde 48 oranındaki zammın etkileri hala devam ediyor. Bu zamla beraber piyasalarda satış yapan işyerlerinin de fiyatları yükselteceği görüşleri hakim olmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklama ile bu zammın piyasaları etkilemeyeceğini, kurumun, piyasaların yüzde 15 altında satış yaptığını ifade etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; ‘’ "Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışı 6 bin tondur. Bu rakam Türkiye kırmızı et satışının yüzde birinin altındadır.

Bu nedenle ESK'nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.

Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında sunulmaktadır.

Böylece ESK kıymayı 83 TL'den, kuşbaşını 92 TL'den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /